Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skriva noter i cubase utan att spela in något?


eweeliina

Rekommendera Poster

Jag behöver i helgen skriva ut en låt på noter, men jag behöver då ett program där jag kan lyssna och se så att jag verkligen skriver rätt. I cubase kan man ju lyssna på noterna man skrivit, och jag märkte att vi har det programmet hemma. Dock verkar inte score edit finnas tillgänglig om man inte spelar in något? Jag har ingen möjlighet att göra detta, så jag undrar om det ändå går att skriva noter på något sätt?

 

Om ni har något förslag på andra program får ni gärna säga det med :) Det måste dock vara lätthanterligt, finnas möjlighet till uppspelning av noterna samt vara gratis ;)

Redigerad av eweeliina
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

 

Skriva noter i cubase går bra, men eftersom det inte riktigt är gjort för att just skriva ut noter på papper kan det lätt bli krångligt. Jag vet faktiskt inte om det är möjligt att exportera midi-kanalerna som noter.

 

Kolla istället in Sibelius (http://www.sibelius.com/home/index_flash.html). Efter en snabb titt på hemsidan ser det ut att finnas gratis demoversioner iaf. Vidare finns också Guitar Pro (http://www.guitar-pro.com/en/index.php) vilket jag brukade använda förr för att just skriva noter (guitar pro vänder sig dock, som titeln anger, till gitarrister, och jag vill minnas att det kunde uppstå vissa småproblem när man försökte skriva saker som gitarrer inte kunde spela. Förhoppningsvis har de löst det med de nya versionerna). Båda dessa program är mer gjorde för att hantera noter och bör således därför också vara enklare att använda i det syftet=)

 

hoppas det hjälpte någorlunda iaf

hejs

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...