Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Router + Access Punkt.


StLj

Rekommendera Poster

En del av min utrustning måste / bör/ vara ansluten med tråd. En annan del bör vara ansluten trådlöst, 802.11n resp. 802.11g. Nuförtiden verkar det bara finnas kombinerade routrar & accesspunkter. Om jag satsar på en sådan så måste jag först dra kabel fram till routern. (Det måste jag i och för sig även om det hade varit en ren accesspunkt.) Och sen måste jag dra minst en, helst två, kablar från routern! Det blir i mitt fall tre (!) kablar en 'lång' sträcka. Det grundläggande problemet är att en (trådlös) accesspunkt bör / måste/ sitta ungefär mitt i huset. Anslutningspunkten för inkommande bredband är i ena hörnet av källaren. En del utrustning, som skall anslutas med tråd, finns i ett helt annat hörn av källaren och en dator finns på andra våningen.

En router i källaren och en (1) kabel upp till en (trådlös) accesspunkt skulle passa mig.

Kan någon förslå lämplig router och separat accesspunkt? Finns det något lämpligt på marknaden?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte direkt svar på frågan men du placerar alltså accesspunkten/routern mitt i huset. I ena hörnet finns såväl modem, eller motsvarande, som den ena datorn?

Den förbindelsen, mellan utrustning i mitten och utrustning i hörnet, går att göra med EN kabel, och två "delare", under förutsättning att du klarar dig med 100 Mbit i hastighet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej.

Inkommande fiber sitter i ena ändan av källaren. Där kan man inte sitta med någon dator och inte ha någon radiobaserad (= accesspunkt) utrustning. I en helt annan del av källaren, långt bort från anslutningen till fibern, har jag en del datautrustning. Ungefär mitt emellan dessa punkter kan man dra upp en kabel till mitt i huset. (Den interna hastigheten har för övrigt viss betydelse i mitt fall.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nog finns det accesspunkter att köpa, däremot så kostar de ungefär lika mycket som en router eftersom det är mindre efterfrågan på dem. Det går ju också att använda en (andra) router som en accesspunkt om man vill det, se flora50s guide http://web.comhem.se/~u19125457/network.html#2routers.

 

Accesspunkter: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s57980222&o=tillv_pop&cols=#prodlista

 

Annars kanske en trådlös router i källaren och en repeater en trappa upp skulle passa dig, om du vill undvika att dra upp en kabel från källaren.

 

D-link har en del guider att studera: http://www.dlink.se/cs/Satellite?c=Page&childpagename=DLinkEurope-SE%2FDLGuideHome&cid=1197318910942&p=1197318910942&packedargs=locale%3D1195806930208&pagename=DLinkEurope-SE%2FDLWrapper

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...