Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Trojan- kan ej starta windows. Hjälp!


ErikaH

Rekommendera Poster

Hejsan!

Ska försöka hjälpa en kompis som nys fick nåt skit i sin dator. det är en bärbar Acer aspire one. Plötsligt kom det upp massa text på skärmen om att den blev angripen av en trojan...Sedan dog datorn och går nu inte att starta.

Vad gör man nu?

 

Tacksam för goda råd=)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur långt kommer datorn vid uppstarten, kommer BIOS-bilden med logga, ser man något av starten av Windows?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

(vet inte om jag gör rätt för att svara på ditt svar nu Cecilia) :blush: Men han har tydligen testat starta i felsäkert läge men det går inte, testat starta med senast fundegrande koniguration men det går inte heller...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte så lätt att göra något när man inte kommer in i Windows. Det går ju att pröva med olika antivirusprogram och liknande som man lägger på ett USB-minne (jag antar att datorn inte har någon CD-spelare) men det är ju svårt att veta om det kommer att hjälpa när man inte vet vad datorn har råkat ut för.

 

Sardu är ett program som hjälper en att skapa ett USB-minne med olika antivirusprogram på. USB-minnet startar man sedan datorn från. En beskrivning finns på http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/08/31/integrate-multiple-antivirus-rescue-disk-into-one-single-disc-or-usb-flash-drive-with-sardu/

 

Om det är Vista eller Windows 7 i datorn finns lite andra möjligheter att få igång datorn.

 

Ett annat alternativ är att man flyttar över hårddisken till en annan dator som extradisk och där rensar hårddisken med hjälp av olika program.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...