Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hittar inte mobila modemet


Annerg

Recommended Posts

Vet inte om det är Vista el om felet ligger i själva Hp:s dator.

Min kompis har uppkoppling till internet via 3.

Det fungerade ok den första månaden(1,5 år sedan)

men efter det kommer hon inte ut på nätet.

Har försökt hjälpa henne, support från 3 har idag

hjälpt till och kunde konstatera att han och jag kom till samma slutsats.

Datorn hittar inte kopplingen till modemet.

Modemet finns med i Enhetshanteraren, men inte under nätverk.

Fann att automatiskt nätverksigenkännande var avbockad och det gick inte

att ändra det.

Då låste sig datorn och "Explorer måste stängas".

Finns det någon som har råd om hur hon ska gå tillväga?

Jag har kikat på flertal ställen i hennes dator men

kommer på rak arm inte ihåg vilka.

Kom gärna med förslag hur man ska komma tillrätta med detta!

 

Min kompis har en dotter som har använt datorn och vi vet inte om hon har lyckats

klicka på saker som hon inte borde göra. Hon är utöver döv lite handikappad

så information av henne blir lite svårt.

 

När datorn startas upp så kommer en sida med "Administrationsverktyg" upp!!

Det är väl knappast normalt.

 

Anne

Link to comment
Share on other sites

Hej,

nej det verkar inte riktigt rätt, verkar som adminverktygen har hamnat i autostart.

Skriv msconfig i sökrutan, tryck enter. I fliken autostart bör du kunna se om de fins med, och i såfall avmarkera dem. Starta sedan om datorn.

 

Att modemet inte hittas verkar ju lite underligt.

Är nätverksenheten avslagen tro?

Prova att aktivera via Kontrollpanelen\System och enhetshanteraren.

Mvh

Mats H

Link to comment
Share on other sites

Hej,

nej det verkar inte riktigt rätt, verkar som adminverktygen har hamnat i autostart.

Skriv msconfig i sökrutan, tryck enter. I fliken autostart bör du kunna se om de fins med, och i såfall avmarkera dem. Starta sedan om datorn.

 

Att modemet inte hittas verkar ju lite underligt.

Är nätverksenheten avslagen tro?

Prova att aktivera via Kontrollpanelen\System och enhetshanteraren.

Mvh

Mats H

Jag ska göra det du skriver på måndag, då jag tar mig hem till kompisen och så får jag se vad som händer.

Tack för detta råd!

Anne

Link to comment
Share on other sites

Hej,

nej det verkar inte riktigt rätt, verkar som adminverktygen har hamnat i autostart.

Skriv msconfig i sökrutan, tryck enter. I fliken autostart bör du kunna se om de fins med, och i såfall avmarkera dem. Starta sedan om datorn.

 

Att modemet inte hittas verkar ju lite underligt.

Är nätverksenheten avslagen tro?

Prova att aktivera via Kontrollpanelen\System och enhetshanteraren.

Mvh

Mats H

Hittade inte "nätverksenheten" och sen gick det inte att hitta admin.verktygen heller!

Jag har istället installerat Windows7 i datorn och efter det installerade modemet och

det har gjort susen, nu kommer kompisen ut på nätet :)

 

Anne

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...