Just nu i M3-nätverket
Jump to content

USB-portarna "orkar inte"


Petterson

Recommended Posts

Äldre pc, P4, Win XP pro.

 

Förefaller som om usb-portarna inte får ström tillräckligt. Kan efter lite krångel få en av fyra usb aktiv samtidigt med t ex en extern HD, skrivare etc. Sitter extern HD i usb-port vid starten stannar bios när det kommer fram till anslutna enheter. Inga felmarkeringar i Enhetshanteraren för usb. Tänkte att kunna komma runt problemet genom att montera ett internt usb-kort men det hittas inte.

 

Biosbatteriet är antagligen dåligt (bytte för 2-3 år sen) eftersom klockan ständigt visar fel. Men det kan väl inte ha något att göra med usb-problemen Misstänker moderkortet. Men övriga funktioner ok. Någon som har en teori?

Link to comment
Share on other sites

Förefaller som om usb-portarna inte får ström tillräckligt. Kan efter lite krångel få en av fyra usb aktiv samtidigt med t ex en extern HD, skrivare etc.

Om det är ett strömproblem borde det bara vara problem med enheter som drar ström från datorn och inte har egen nätström, vilket externa hårddiskar oftast har och skrivare absolut har. Men om det handlar om strömförsörjningen av USB-enheter så kan det hjälpa att koppla in alla USB-enheter via en USB-hubb med egen strömförsörjning.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...