Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Huvuddomän/Subdomän contra Rankning på Google


j.andersson

Rekommendera Poster

j.andersson

Jag har fattat det som att domännamnet är viktigt för rankningen i Google. Så ifall någon söker på "badkar" så är chansen stor att man rankas högt i den sökningen om man har domännamnet "www.badkar.se".

 

Hur blir det då ifall ordet "badkar" ingår i en subdomän? Dvs "badkar.foretagsnamn.se", där foretagsnamn då skulle vara huvuddomänen enligt "www.foretagsnamn.se". Rankas det då lika högt?

 

Jag har nu registerat ett antal domäner och funderar på att registrera en domän med ett så allmänt namn så möjligt, som inte är någon speciell nisch. På så sätt skulle man kunna ha subdomäner som är intriktade på olika nischer. Exempelvis, låt säga att man har adressen "www.foretagsnamn.se", då skulle man kunna ha subdomänerna som är intriktade för olika nicher:

 

elektronik.foretagsnamn.se

hus.foretagsnamn.se

bilar.foretagsnamn.se

 

etc.

 

Hoppas ni hänger med...Men frågan är då om detta är smart vad gäller rankningen i Google. Dvs det kanske är bäst att vara nischad redan i huvuddomänen och helt enkelt skapa olika huvuddomäner för varje nisch? Vet ej..Nån som vet?

 

Det första alternativet skulle naturligtvis spara in kostnader för domännamn, men jag kan även se andra fördelar...

 

Sedan undrar jag ifall någon vet ifall det är vissa topdomäner som ger en högre rankning än andra? Eller spelar det ingen roll? Rankas exempelvis ".com" högre än ".se"?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Det finns såklart inget enkelt svar. Visst är det bättre (om allt annat är likvärdigt) att ha keyword/sökordet i domännamnet än att inte ha det. Men page rank (och andra rankningssystem) är mer komplext än så.

 

Om du i övrigt har optimerat dina sidor (sökordsdensistet, relevans, in-/utlänkar osv.) så kommer du rimligtvis få bättre resultat. Om du har keyword/sökordet redan i huvuddomännamnet så är det generellt ännu bättre.

Observera dock att uppenbara försök att påverka page rank (och andra rankningssystem) brukar normalt straffa sig i längden.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...