Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
lindav

Inget ljud trots uppdaterade drivrutiner

Rekommendera Poster

Hej Hej!

 

Nu har jag provat allt och googlat så att fingrarna blöder.

 

Problemet är att jag inte har ngt ljud i varken hörlurar eller stereo vare sig när jag pluggar in i bak-panelen eller front-panelen. Förut kände realtek audio manager om jag pluggade in något men det gör det inte heller längre. Alla drivrutiner är som de ska och jag har testat olika för att vara säker. Jag har provat olika inställningar i bios (ac97 och det andra alternativet). Ja.. jag har testat allt som går att googla sig till. Är det någon snäll själ här som har något förslag på vad det kan vara? Själv tänkte jag att det kunde vara inputsen som är trasiga men då borde de inte vara det på framsidan... btw. Detta problem uppstod när jag var på semester i Thailand och datorn stod hemma...

 

Jag sitter på:

Windows xp

Moderkort: Asus m2v-mx

Moderkortschipset VIA K8M890CE, AMD Hammer

CPU typ AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3200+

Ljudkort Realtek ALC883 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller

 

Tack på förhand!

 

Linda

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ok... nån som har ngn bra guide till hur man byter ljudkort? och kanske ngt bra men billigt ljudkort? För övrigt undrar jag om det kan bero på elstötar?.. eller nåt? Eller att det bara är gammalt...

 

Tack så mycket!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Hej

Jag har haft samma problem som du efter installation av ny HD. Provat alla råd som jag hittat utan framgång och var beredd på att formatera och börja om på nytt.

Problemet löstes genom att jag körde in drivrutinerna till realtek från skivan till moderkortet på nytt och nu fungerar ljudet igen.

Redigerad av Traveller

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
För övrigt undrar jag om det kan bero på elstötar?

Om datorns innandöme har råkat ut för statisk elektricitet eller liknande stötar så kan s k ESD-skada ha uppstått.

http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostatic_discharge

 

Och om nu ESD-skada har uppstått i moderkortet så är egentligen det bästa att göra att helt enkelt byta ut det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...