Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Internet med Tele 2 /24 MB/s fungerar mycket dåligt


Akki

Recommended Posts

Tele 2 hävdar att vår dåliga trådlösa internetförbindelse beror på det inbyggda nätverkskortet Intel® WiFi Link 5100 AGN - stämmer det att detta är ett problem? Jag har svårt att tro det, det fungerar i alla fall utmärkt i Telia sammanhang.

 

Tele 2 förbindelsen skall vara 24 MB kabelanslutning över modem som Tele 2 levererat. Till modemet är kopplat en Linksys router 615 som skall klara just trafik över två laptops. Förbindelsen laggar märkbart, mycket påtagligt. Router firmware är av senaste version och den parallellt kopplade laptopen fungerar mycket bättre.

 

Laptopen ASUS M 51 Vr påstås ha detta nätverkskort inbyggt. Kan man uppdatera firmware/drivrutiner? Kan man byta nätverkskort i en laptop, är de inte en del av moderkortet? Vista Home edition.

Tacksam för alla tips.

Link to comment
Share on other sites

Om en dator har en bra fungerande anslutning men inte en annan dator så beror det knappast på något som finns i telefonstationen. Har du prövat dig igenom de olika kanalerna som finns att välja på i routern? Prövat med olika placeringar av roouter och dator?

Sett till att bärbara telefoner och dess basstation är långt ifrån router och dator?

http://www.idg.se/2.1085/1.298419/checklista-har-ar-expertens-9-basta-tips

 

Du hittar drivrutiner för datorn här: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us Till vänster rätt högt upp skriver du in M51Vr (inga mellanrum). Det finns drivrutiner under rubriken Wireless. Välj den nyaste som är för Intel. Dessutom ska du först installera Wireless Console Utility som du hittar under Utilities.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...