Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

2 routrar i samma nätverk


edwyn

Rekommendera Poster

Jag funderar på en D-link 615 wireless N w-lan router. Jag vill isf först använda min gamla Belkin för att via kabel koppla in en dator och sedan (via kabel) koppla in D-linkroutern och köra trådlöst därifrån till 2 andra datorer. Kommer detta ställa till några problem? (tänker på DHCP-strul o dyl.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Beroende på prestanda och funktionalitet i de olika enheterna (orkar inte kolla upp dem) så har du kvar din Belkin som router och gör DLinken till accesspunkt eller så gör du DLinken till router+accesspunkt och gör om Belkin till en switch (dvs inaktiverar all routingfunktionalitet).

 

Funkar din Belkin bra och du "bara" vill lägga till trådlöst nät så är nog den första varianten det som passar dig. Om övrig utrustning (nätverkskort i datorerna och kablar) klarar det så kan du ju även byta ut Belkin mot en enkel gigabit-switch, typ: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=67134

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du ska ställa in router nr 2 på ett nytt område (oktett) om du inte vill att datorerna ska se varandras utdelade mappar. T ex router 1: 192.168.0.1 och router 2: 192.168.1.1.

 

Vill du kunna dela mappar mellan datorerna, ska du ställa router två som switch, dvs ta bort DHCP och ev sätta statisk IP-adress på den, för att kunna komma åt den vid ett senare tillfälle. Se också min Nätverksguide, Två routrar/routers:

 

http://web.comhem.se/~u19125457/network.html

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...