Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
erikmmm

Råd angående garanti på grafikkort?

Rekommendera Poster

Jag startade en tråd här tidigare angående problem jag har med en dator, senaste veckan har den hängt sig hela tiden och tjutit en massa när den hänger sig, och färgerna under uppstartsfasen när man startar windows har varit konstiga.

 

Jag har garanti på den och affären jag köpt den av har tagit in den och konstaterat att någonting är fel med grafikkortet (inte ens ett år sedan jag köpte den) men dom vill inte ta något ansvar, då dom tycker att det tyder på att jag själv manipulerat emd grafikkortsintällningarna, vilket är löjligt då jag inte kan något alls om datorer.

Jag undrar om det verkligen kan gå till såhär att jag ska bevisa min oskuld, och inte dom som ska bevisa min skuld? bara för att dom tkr att det TYDER på att jag gjort nåt så kan dom väl inte slippa undan ansvar? då kan man ju alltid säga så.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man har reklamationsrätt på köpta produkter i tre år. Det gäller ursprungliga fel. Om inget annat har avtalats, t ex via en garanti, så är det säljaren som under de första sex månaderna ska bevisa att det inte är ett ursprungligt fel och därefter är det köparen som ska bevisa att det är ett ursprungligt fel. Närmare upplysningar om det här hittar du på Konsumentverkets webbplats och hos kommunernas konsumentvägledare.

 

----------

Flyttar tråden från "Hårdvara – övrigt" till "På konsumentens sida"

Cecilia

Moderator

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det öhervudtaget MÖJLIGT att bevisa att jag inte har pillat med inställningarna?

Och jag har ju 2 års garanti, men det räcker inte alltså? JAG ska bevisa att felet fanns frå nbörjan efter 6 månaders tid? vilket det ju inte alls behövt göra..uppenbarligen har d ju hänt något nu och jag har garanti?

Redigerad av erikmmm

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När det gäller garantin så beror det ju helt på vad det står i garantivillkoren, men garantier etc gäller väl aldrig om man själv har förstört något.

 

När det gäller inställningar så borde det räcka med att du ominstallerar datorn med medlevererad Windows-skiva resp. återställningspartition för då blir ju alla inställningar precis som vid leverans. Jag har svårt att tänka mig att några inställningar som man gör i en vanlig Nvidia/ATI-kontrollpanel kan medföra permanenta skador på ett grafikkort, men jag är ingen specialist. Det finns ju däremot annat man kan göra som medför permanenta skador, t ex att överklocka, dammsuga inne i datorn eller täppa till ventilationshål.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Neemeh aså ja tror dom menar att jag har överklockat, antagligen det dom menade med pillat på inställningar. men det har jag INTE gjort, men hur ska jag kunna bevisa det? eftersom men uppenbarligen inte är oskyldig till motsatsen bevisats..

 

Någon som varit med om nåt liknande fall? kosumentvägledaren här i kommunen får jag inte tag på heller

Redigerad av erikmmm

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...