Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Corra

Help! Vad betyder: att Inkonsekvens kontrolleras?

Rekommendera Poster

Corra

Hejsan,

 

Kan någon hjälpa mig? Vid flera tillfällen har jag fått jätte mycket hjälp av er medlemmar som är helt otroligt snällt. Tack ska ni ha! :D

Men jag behöver hjälp igen...

Mitt problem är sånt att när jag startar min PC så står det att en av diskarna behöver inkonsekvens kontrolleras. Och jag har inte en aning vad detta betyder och vad jag ska göra.

Datorn brukar hålla på en stund att skannas?? och sedan visar den rapport att det finns inga skadade diskar...typ.

 

Kan någon hjälpa mig?

 

Hälsningar

Corra

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Hårddisken inkonsekvenskontrolleras därför att det misstänks vara något problem med den. Det kan t ex bli så om man stänger av datorn med strömbrytaren i stället för att välja det i Start-menyn.

 

Men om hårddisken kontrolleras mer eller mindre varje gång man startar datorn så är det risk för att den håller på och går sönder. För det första se till att ha säkerhetskopior på alla viktiga filer.

 

Därefter testa hårddisken med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...