Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
petbos

Acer 7220 lägger av direkt efter start?

Rekommendera Poster

petbos

Grabbens bärbara Acer Aspire 7220 lägger av nästan direkt efter start?!

Någon som har en ide om vad det kan vara?

Jag har provat både utan och med laddare i datorn och batteriet verka ladda men är osäker.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gurre G

överhettning. testa håll datorn "i luften" och kolla om den fungerar längre då innan den stänger av sig. Värkar fläken snurra?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
petbos

överhettning. testa håll datorn "i luften" och kolla om den fungerar längre då innan den stänger av sig. Värkar fläken snurra?

 

 

Fläkten snurrar när jag startar datorn men lägger av efter kanske 5 sekunder (rätt eller fel?) och sedan lägger hela datorn av efter mellan 5 - 20 sekunder. Det är lite olika.

Jag har försökt gå in via setup under startup för att se om det är windows som strular men med samma resultat.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gurre G

Fläkten snurrar när jag startar datorn men lägger av efter kanske 5 sekunder (rätt eller fel?) och sedan lägger hela datorn av efter mellan 5 - 20 sekunder. Det är lite olika.

Jag har försökt gå in via setup under startup för att se om det är windows som strular men med samma resultat.

 

Att fläkten stänger av brukar kunna vara normalt, är datorn sval så behövs ju inte fläkten för tillfället.

 

Har du testat att starta med windows skiva i datorn? Då kanske du kan installera om datorn (det kan ju vara windows som har pajat)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
petbos

Att fläkten stänger av brukar kunna vara normalt, är datorn sval så behövs ju inte fläkten för tillfället.

 

Har du testat att starta med windows skiva i datorn? Då kanske du kan installera om datorn (det kan ju vara windows som har pajat)

 

 

Det blev ingen ändring med att starta från CD skiva, den lägger bara av efter 5-10 sekunder oavsett vad jag gör.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
wissel

Det blev ingen ändring med att starta från CD skiva, den lägger bara av efter 5-10 sekunder oavsett vad jag gör.

 

 

Du har kanske ett grafikkort som heter NVIDIA GeForce 8800 M GT eller något liknande, där är själva Chippet dåligt lött från fabrik, kortet ör lätt att ta ut, varmluftpistol med 130 grader några minuter direkt på chippet så kan lödningarna fästa igen.....vänta tills det svalnar o in med det igen....så skall du få se på gnistor. Funkar förstås inte alltid men nästan.....enda sättet att laga det på, korten är fel från fabrik. Känt problem.

:-)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Det blev ingen ändring med att starta från CD skiva, den lägger bara av efter 5-10 sekunder oavsett vad jag gör.

Likadant även om du startar datorn utomhus? Låt inte datorn vara ute för länge för då riskerar du att få kondens i den.

Hur ser det ut med damm ventilationshål etc?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
petbos

Du har kanske ett grafikkort som heter NVIDIA GeForce 8800 M GT eller något liknande, där är själva Chippet dåligt lött från fabrik, kortet ör lätt att ta ut, varmluftpistol med 130 grader några minuter direkt på chippet så kan lödningarna fästa igen.....vänta tills det svalnar o in med det igen....så skall du få se på gnistor. Funkar förstås inte alltid men nästan.....enda sättet att laga det på, korten är fel från fabrik. Känt problem.

:-)

 

Det var ju en spännande lösning! Ingen aning om vad jag har för kort men då jag plockade isär datorn så la jag inte märke till några lösa trådar eller lödningar men det kanske är direkt på kortet du menar. Det var en del dam i och omkring fläkten men den fungerade bra.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Plockade du isär datorn innan eller efter det blev problem med uppstarten?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
petbos

Plockade du isär datorn innan eller efter det blev problem med uppstarten?

 

 

Efter, nät kabeln verkade vara glapp så jag kollade kontakten och passade då även på att kolla fläkt, damm osv.

Hittade inget som verkade vara löst eller glapt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Jag vet inte varför en fläkt stänger av sig efter en liten stund. Min gissning är att den avstängningen leder till överhettning någonstans och då stängs datorn av.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
wissel

Efter, nät kabeln verkade vara glapp så jag kollade kontakten och passade då även på att kolla fläkt, damm osv.

Hittade inget som verkade vara löst eller glapt.

 

 

Mitt G-kort är löstagbart därav den lösningen som jag pratar om, det är själva Chippet på kortet som lödningarna är usla, syns inte, är inte mätbart, bara att det inte funkar, värmen "smälter" ihop dessa usla lödningar o vipps......

googla på värmeproblem o GeForce så hittar du säkert mera info.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...