Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Aktiva trådar: Visa aktivitet senaste året men bara 200 trådar


Cecilia

Recommended Posts

På sidan //eforum.idg.se/index.php?app=core&module=search&do=active&search_filter_app[]=1 kan man välja att visa aktivitet för månaden, halvåret och året, men man får aldrig mer än 200 trådar. Det gör det lite meningslöst att ha dessa långa tidsperioder när 200 trådar brukar uppnås på bara några dagar. Eller är det tänkt att man ska kunna få fram fler än 200 trådar på något sätt?

Link to comment
Share on other sites

Pontus Jeppsson

Den sidan använder sökmotorn för att få fram listan, och i dagsläget är söket begränsat till 200 träffar för att skona databasen. Tidsintervallerna man kan välja är förinställda i plattformen.

 

Håller med om att det bli lite fånigt. Vi kan ju på sikt testa att höja gränsen för antal träffar i söket när trafiktillväxten vi har nu har mattats av och vi känner oss trygga i sajtens prestanda. Med tanke på problemen vi hade i början av veckan låter jag gärna gränsen vara kvar just nu.

 

(Begränsningen är ju satt för att minska belastningen på databasen, vilket gör att hela sajten går snabbare. Det är ju alltid en avvägning mellan funktionalitet och prestanda, precis som att vissa listor cashas med några minuters intervall istället för att genereras i realtid.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...