Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kameralösning.


_Flareon

Rekommendera Poster

Hejsan! Har ett litet dilemma.

 

Det är nämnligen såhär att vi på en konferans har för liten lokal för att ha hela skaran anmälda i samma rum. Så vad som måste göras är att använda en projektor i ett annat rum, som är kopplad till en kamera i konferansrummet. Nu är frågan vilken typ av kameralösning som ska användas. Tänkte först på en IP-Kamera. Men vad tror ni funkar bäst? Det är cirka 60m från kameran då till rummet med projektorn...

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

beror på vad det får kosta.

Men en web kamera för typ 200-300kr funknar ju bra til helskärmsläge.

Grabben i familjen fick en logitec för typ 249kr i julklapp den har inbyggd

mikrofon och det medföljer diverse videokonversations prog.

köp en lite dyrare så blir det bättre upplösning i helskärmsläge m.m.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ni behöver också kanske fundera på om det bara är en kamera som ska "återspegla" en föredragshållare eller om de i det andra rummet också ska kunna ta del av det som föredragshållaren visar på "sin" projektor/overhead osv?

 

Med Marratech (som nu är uppköpt och nerlagd av Google) kunde man ha videokonferanser där ljud, bild, och skrivbordet/dokument osv. kunde visas samtidigt.

Adobe har någon liknande programvara - vet ej exakt vilken det är.

 

Sedan kan det ju också vara av betydelse om de 60 metrarna är i egna lokaler/har eget LAN eller om de finns i hyrd lokal och kanske saknar LAN eller annan "elektrisk" förbindelse?

 

Inte mycket till svar på frågan men kanske tänkvärt ändå...

 

[inlägget ändrat 2010-01-11 09:31:01 av Mikael63]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sedan ska juh deltagarna se och framförallt höra bra vilket kräver bra mikrofon(er) och en vettig riggning av dem, särskilt om åhörarna kan tänkas ställa frågor.

 

En billig webbkamera tenderar inte att klara av att sålla bort allt brus å buller som uppstår i en lokal med mycket folk och kräver dessutom nästan alltid extremt goda ljusförhållanden för att ge en bild där man ser vem det är under mindre gynsamma förhållanden (=visas på projektorduk i stor upplyst lokal). Tyvärr verkar många i dagens trista samhälle tycka att urkass signage och kvalitet på presentationer är helt acceptabelt och man ska gärna använda en gammal avdankad Nokia-telefon för producera sin företagspresentation :7

 

En riktig videokamera på stativ är definitivt grundstommen, så bra kamera som möjligt helt beroende på resurser - Sonys nyare modeller i konsumentprisklass med EXMOR-sensor ger väldigt bra inomhusbild även med kasst ljus exempelvis.

 

Sedan kan man ta signalen via HDMI (eller om man har en gammal kamera via Firewire/DV) till den andra lokalen på väldigt många sätt. Digitalt över ett nätverk via en ansluten dator med HDMI "capture" eller Firewire-ingång som de flesta video-program hanterar utan problem.

 

En vanlig video-extender går annars att använda för att få signalen från kameran till nästa rum, de brukar använda vanlig cat5-kabel å klara upp mot 100 meter och finns för de flesta audio/video-signalsorter.

 

Exempel för HDMI: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=432379

Composite:

 

Ska man ta till lite i överkant behöver man förstås en Tricaster också: http://www.newtek.com/tricaster/ ^^

 

.Wey

Where monsters rampage, I´m there to take them down. Where treasure glitters, I´m there to claim it. Where an enemy rises to face me, victory will be mine!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

@Micael63

Tack för svar!

Behovet ligger störst att kunna visa själva föredragaren själv. Antingen så inriktar man sig bara på att visa själva föredragaren, eller så kanske man ställer kameran så man ser ev. OH/powerpoint. Men det kommer inte behövas mer än 1 kamera.

 

Lokalen har ett lokalt nätverk som de vore skönt att kunna använda. Som Weyland sa så vore det smart att ha en dator som encodar om filmen realtime så de blir som en feed över det befintliga nätverket. Återkommer om det går att ordna med datorn bara.

 

Prislappen tror jag kommer ligga runt några tusenlappar - men återkommer om detta.

 

Tack så väldigt mycket! :)

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...