Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows xp går segt efter installation


Älgen06

Rekommendera Poster

Har drabbats av ett problem vid återinstallation av windows xp med återställningsskivan. Direkt efter installationen flyter allt på som vanligt. Men efter ett tag börjar det gå segt. Med segt menar jag i detta fall att det tar ca 20 minuter att starta ett program. Att stänga av datorn tar också cirka 20 minuter från att man tryckt på off-knappen till att datorn är avstängd...

 

Jag har beställt en ny återställningsskiva från Packard bell och installerat om xp med den - exakt samma sak upprepar sig. Installationen flyter på och xp fungerar fint i början. Men efter ett tag börjar det gå lika olidligt segt igen.

 

Vore glad om jag kunde få nåt tips om vad det kan bero på.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En dålig hårddisk kan ge upphov till en mycket seg dator, så se till att du har säkerhetskopior på alla viktiga filer. Ett första steg kan vara att kolla upp hårddisken med HD Tune http://www.hdtune.com/ fliken Health i första hand. Om HD Tune tycker att allt är bra så kan man gå vidare med det testprogram som tillverkaren av hårddisken har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...