Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Konstant sprak och knaster vid uppspelning


Mammamia82

Rekommendera Poster

Problemet har funnits länge nu, men var ännu uthärdligt då jag endast lyssnade med hörlurar. Köpte nya Logitech-högtalare och hoppades att problemet skulle försvinna men nu hörs det ju ännu tydligare...förstås :(

 

Jag är ingen datorexpert på nåt sätt, så försöker beskriva problemet så enkelt som möjligt;

 

har ett ljudkort som heter C-Media CM6501 Like Sound Device (?), inga drivrutiner ser ut att behövas uppdateras. Och problemet är att det sprakar och knastrar nästan konstant vid lyssning av musik, inte vid vanligt prat på ex. Skype. Har även försökt ändra inställningar på alla möjliga sätt, men hjälper inte. Ljudet verkar även eka en del. Detta gäller vid användning av alla musikprogram; Windows media player, Winamp, Spotify etc.

 

Undrar alltså om det är kört, är det uttaget som spökar (typ glappar) eller är det ljudkortet? Kanske svårt att säga på basen av denna info, men tack ändå på förhand

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sökning på nätet ger att problemet är mycket vanligt med CM6501... :(

 

Följde ljudkortet med moderkortet – istället för inbyggda kretsar kan moderkortstillverkaren ibland skicka med ett separat ljudkort? Vad heter i så fall moderkortet? Kika efter med cpu-z:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

 

När du har fått reda på benämningen av moderkortet bör du nog ändå söka efter uppdaterade drivrutiner hos tillverkaren av det.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...