Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
BenkeBunker

.exe startar filenedladdning...

Rekommendera Poster

BenkeBunker

Ska hjälpe en granne med en krånglande dator.

 

Följande har jag sett.

 

Alla .exe filer har en IE liknande symbol.

När jag försöker starta t ex crome.exe, eller något annat program, så kommer det upp samma sak som det gör när man laddar från internet. Man för en fråga om man vill spara eller köra (starta) filen crome.exe, det är väldigt konstigt- Det verkar som om accocieringen av .exe filer har blivit fel.

 

Hur får jag detta rätt

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Se mitt förslag i tråden //eforum.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=1169797

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
BenkeBunker

Tack, funkade bra, nu kör jag en systemåterställning till en tidpunkt innan datorn började strula. Tack igen.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
BenkeBunker

Var se god, det är du väl värd!

 

Kan du hjälpa mig med detta också.

 

Maskinen har sp1 och när jag försöker installera sp2, tankade ner den från MS download,så får jag femeddelande x0800f900 (tror jag, maskinen är just nu avstängd).

 

Har försökt i felsäkert läge, samma fel.

 

På maskinen finns både Limewire och något torrent program så jag vet inte hur mycket "skit" den finns mer, beror ju på vad det har laddat ner och fått med på köpet.

 

Jag vill gärna hjälpa, men ibland undrar man om det är någon ide, att de aldrig lär sig...

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Felkoden 0x0800f900 finns inte på någon annan webbsida när man googlar.

 

Om datorn är infekterad så kan det sätta käppar i hjulet så det är ju bra att köra igenom datorn med några antispionprogram och online-skanningar förutom det installerade antivirusprogrammet. Jag har lite länkar på min webbsida http://ceblstockholm.googlepages.com/home

 

"Felsökning av problem med att installera Service Pack på Windows Vista och Windows Server 2008"

http://support.microsoft.com/kb/947366/

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
BenkeBunker

Felmeddelandet var 0x800f0900.

 

Hittade winlogon.exe i MSconfig/autostart, känns inget bra. Kör till en början med Fsecures online scanner. Får se vad den ger.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Alldeles riktigt, där ska det inte finnas någon winlogon.exe. Du kan skanna den winlogon.exe som nämns där på sidan http://www.virustotal.com för att få reda på vad det är för sorts fuling.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
BenkeBunker

Allt är nu OK utom att sp2 inte vill installera. Såg dock att det är många som har problem med samma felkod som jag har på denna maskin. Hoppas att MS löser det snart. Har nu lämnat igen maskinen till ägaren och hon är glad.

Tack igen Cecilia.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...