Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Byte av kylfläns (CPU) -> No boot


arml

Recommended Posts

Hej allesammans,

 

CPU: Q6600

MEM: Mushkin 4x1GB XP2-8500

MB: ASUS P5Q-EM

PSU: CORSAIR VX450W

 

Har ett problem med min dator. Den startar inte. Det jag menar är att jag inte får någon bild på skärmen. Problemet började efter det att jag bytat ut min kylning till CPU.

 

 

CPU blir varm, alla fläktar går igång, hårddiskarna snurrar, PSU-fläkt snurrar... Allt går igång förutom bilden. Använder integrerat skärmkort, har nu också testat med ett (known good (dellspråk)) externt skärmkort. Har också kopplat om all hårdvara på nytt moderkort (P5Q-VM HDMI) men till synligen likadant problem där.

 

Kopplat ifrån allt utom MEM, CPU = samma problem. MB registrerar om jag tar ut allt MEM genom att pipa. Då minnena är parade har jag testat olika ensamma par i olika lägen på MB.

 

Har även kollat under CPU:n, hittar ingen kylpasta som kommit fel, inte heller på sockeln på MB.

 

Alla kablar är kopplade rätt dvs rätt strömkabel till CPU, fläktar sitter i etc...

 

Angående CPU så menar något forum att blir den varm så är den ok.

 

De komponenter som jag är osäker på är MEM, CPU och PSU.

 

Är det någon som har ett tips eller lösning? Har inte själv inte riktigt pengar att köpa utrustning hejvilt och testa.

 

Tacksam för all input!

 

 

/arml

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...