Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hjälp med att uppdatera BIOS


alowendahl

Recommended Posts

På sidan du länkar till finns Live update 4, ett program som automatiskt letar efter uppdateringar för ditt moderbord.

 

Hittar Live update en nyare version av bios så kommer den upp i en lista på andra fliken i programmet "Live Update", kryssa i rutan och välj download, följ sedan anvisningarna.

 

Obs, även om nyare biosuppdateringsprogram är relativt säkra och det sällan går fel så finns det alltid en risk med att uppdatera bios, går det snett kan du inte starta datorn igen utan att få specialist hjälp att byta bios.

 

På första fliken "Information" ser du vilken bios version du har och vilken version som finns att hämta, är det samma version så finns det ingen nyare.

 

I programmet "DualCoreCenter" som också finns på sidan du länkade till får du annars upp temperaturer, dom bör visa rätt då det är tillverkarens eget övervaknings program.

Tunna/

 

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag har hoppats på detta tidigare. Dessvärre så visar dem att min dator har BIOS version 1.2 och att version 2.2 finns online. När jag går in på Live Update fliken och söker på BIOS så hittar den ingen. Detta gör ju det hela lite besvärligare...

Jag har haft jättestora problem med Core Center också, det fungerar inte alls! "Core Center does not support your motherboard" är felmeddelandet jag får när jag försöker starta det. Jag har läst på lite andra forum där folk påstår att de fått igång programmet efter BIOS uppdatering, så det kan ju vara lösningen.

 

/Andrée

 

 

Link to comment
Share on other sites

Den senaste versionen enligt sidan du länkar till tycks vara 7.1, 2.2 är ett helt år äldre?

 

När man uppdaterar brukar man gå efter den senaste versionen, men om Live update säger att 2.2 är den senaste så kanske det är något som gör att 7.1 inte passar ditt moderbord?

 

Titta under bios fliken på sidan du länkar till så kan du manuellt ladda ner bios och uppdatera.

 

Med i filen får du instruktioner hur du gör, skriv ut dom och läs, se till att du förstår vad du läser innan du börjar uppdateringen, själva proceduren är egentligen ganska enkel men du måste göra det på rätt sätt annars kan det gå snett.

 

Gör en backup på dina viktiga filer och skriv upp vilka program du har installerat samt registreringsnummer på dom så du om du måste installera om allt så tappar du ingen viktig information.

 

Bäst är om du kan kontakta MSI support och fråga varför inte live update 4 hittra nya bios när det finns nyare versioner på deras hemsida.

Tunna/

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...