Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

råd angående torktumlare


miljovan

Rekommendera Poster

Jag köpte torktumlare för 1 år och en månad sedan. Nu har den gått sönder på så sätt att tumlaren inte vill snurra. Våran garanti gick ut efter ett år och nu har vi fått reda på att vi har reklamationsrätt, men att vi måste bevisa att det var ett ursprungsfel på varan, samt ta kontakt med servicen. Hur skall man göra, torktumlaren kostade mindre än 5000 kr men mer än 4000kr och vi förväntar oss att varan skall hålla mer än ett år för detta pris och vill inte betala något för reparationen och egentligen helst lämna tillbaka torktumlaren, få tillbaka pengarna och köpa en ny av ett bättre och hållbarare märke för en lite dyrare peng. Hur skall man göra?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Stefan Eklinder

 

Förslaget är att lämna in torktumlaren till service. Be killarna lämna ett kostnadsförslag innan något görs. När felet är hittat kan du fråga om det är ett "ursprungsfel" eller om du menar tillverkningsfel.

 

Är det så kan du reklamera torktumlaren och be att få pengarna tillbaka. Be killarna på servicen dokumentera felet och på så sätt bekräfta t ex tillverkningsfel. Då kan det omöjligt bli en massa tjafs om felet.

 

---

C:\Eforum\Stefan Eklinder>|

[inlägget ändrat 2009-09-26 14:56:43 av Stefan Eklinder]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Minns tillbaka... troligen inte så här enkelt. Den torktumlaren jag tänker på kunde man sätta i två lägen, en högre och lägre effekt. När vi kört den i högre effektläget en tid så slutade den fungera. En serviceman kom förbi och skruvade upp baksidan och...

..återställde ett överhettningskydd och sade att vi inte borde köra torktumlaren i högsta läget för då blir det för varmt.

 

 

Till frågan. Be en servicefirma titta på den och se om det är ett ursprungligt eller slitagefel. I sig ska man inte kunna slita ut den på ett år så det borde gå att reklamera felet.

 

ed: Samt du kallar dig miljövän här, då ber du om denna kommentar apropå torktumlare - ett sätt att spara massor med energi, det är att hängtorka tvätt...

Torktumlare drar ungefär lika mycket kräm som exempelvis en vattenkokare. Tänk hur mycket energi en vattenkokare skulle dra om den var igång en timma. Med den noten, det finns energisnålare torktumlare men de flesta drar ungefär lika.

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

 

[inlägget ändrat 2009-09-26 15:51:23 av Monshi]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man kan kontakta kommunens konsumentvägledare som ska kunna det här med rättigheter och hur man ska gå till väga på sina fem fingrar.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...