Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Windows installation hittar inte håddisken?


markku81

Rekommendera Poster

Problemet är som följande. En bärbar Lenovo dator som har Vista Home Premium installerat. Jag vill lägga in Win XP Pro istället men när jag kör installationsprogrammet så säger den att den inte hittar några hårddiskar som är anslutna. Varför det? Det går ju att starta Vista från hårddisken?? Någon som varit med om liknande?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När XPs installationsprogram skrevs för kanske 8 år sedan så fanns det knappt några SATA-anslutna hårddiskar så stödet för det är inte bra. Man behöver därför ge installationsprogrammet den saknade drivrutinen för moderkortets SATA-kontroller alternativt, om BIOS stödjer det, ange i BIOS att den ska få den SATA-anslutna hårddisken att se ut som att den är ansluten via den äldre standarden (P)ATA i stället, det medför dock att hårddisken kommer att gå lite långsammare.

 

Man kan ge installationsprogrammet drivrutinen på två sätt.

 

1. Man har den på en diskett som man stoppar in tidigt under uppstarten när det står Press F6... i underkanten av skärmen.

 

2. Man integrerar drivrutinen i XPs installationsprogram med hjälp av programmet nLite.

 

Drivrutinen får man från datortillverkaren när det gäller bärbara datorer.

 

PS. Du har väl kollat att Lenovo har tagit fram drivrutiner för XP till din dator, för utan korrekta drivrutiner så kommer inte datorn att fungera bra.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 months later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...