Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Två digitalboxar strömlösa under loppet av två månader


annikafeldt

Rekommendera Poster

Problem!!

 

Jag insförskaffade först Thomson 2000 digitalbox för vår lilla extratv, och den fungerade utmärkt (nåja, hyfsat iallafall) i något år, för att sedan helt plötsligt bli helt strömlös.

 

Jag hörde runt lite och förstod att det där var ingen box att lita på, så jag köpte en ny, en Samsung dtb-b260v, som vi förövrigt har till huvudtv:n sedan flera år tillbaka utan problem.

 

Jag kopplade in boxen och allt var frid och fröjd i en halv dag. Sedan upptäckte jag att det inte gick att växla från standby till on. Jag drog så ur strömsladden och satte tillbaka den, bara för att upptäcka att även denna nu är helt strömlös!!!

 

Vad är problemet? Jag blir alldeles trött och hittar ingen förklaring när jag söker runt på internet heller. Hoppas på en klok själv här istället.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det går att redigera inlägg man själv skrivit (tills ngn svarat på det dvs).

 

Men till saken. Hur har ni det med elnätet hemmavid? Några problem med andra saker, som lampor, som går sönder i förtid? Misstanken uppstår när två olika produkter går sönder på liknande vis på relativt kort tid.

 

Andra alternativet är att kontrollera att antennen är korrekt installerad. Fast att den skulle kunna bränna boxar? Nja.

 

Tredje misstanken är åska men knappats vid denna årstid och då inte bara digitalboxen som ryker.

 

men men, det du ska göra nu i vilket fall som helst är att reklamera boxen. Vem vet, det kan mycket väl vara att ni fått ett så kallat måndagsexemplar som var defekt vid försäljning.

 

Och då är det bara att hoppas att nästa digitalbox håller längre men samtidigt kanske läge att kolla att antennen är som den ska vara (även om det må vara långsökt).

 

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Åååh, ängel som tar dig tid åt mitt problem!

 

Det där med elnätet är intressant, för vi har haft problem med lampor som behöver bytas ofta. Men vi har också haft elektriker här för att kontrollera saken, och när de kontrollmätte konstaterade de att vi måste ha lampor som tål 240V och inte 230V som standard eftersom det kom högre än så vid tillfällen, och då går lamporna.

 

Men, jag trodde inte att det skulle kunna påverka en digitalbox? Kan det vara strömförgrenaren som ställer till det då månne? Jag har en strömförgrenare som tv och digitalbox sitter på där detta har hänt (men tv:n är det tack och lov inga problem med). För varför skulle annars inte samma sak hända i vårt vardagsrum där vi har samma typ av digitalbox sedan flera år tillbaka? Kan man ha olika nivå på ström i olika delar av huset?

 

Hmmm..

 

Och kan man laga en digitalbox, eller måste jag satsa på en ny nu igen?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det står:

 

inspänning 240V

Säkring 250V

 

...vilket borde innebära att det fungerar såsom elektrikerna har sagt. Eller?

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo, det verkar ju stämma, det var bara en tanke ändå.

Eftersom ni tydligen haft andra elproblem, så kan det kanske ha något samband?

Kanske uppstår strömspikar eller något, som era boxar inte tål?

Men jag håller med Monshi, reklamera boxen ändå, går den sönder nästan direkt, så är det ju något fel.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var bor ni? Nära någon stor industri?

240 V? Överspänning med andra ord. Kan säga att jag aldrig mätt upp mer än 215 V i våra ledningar men å andra sidan bara mätt med en multimeter värd kanske 60 kr.

 

Troligen därför de glödlampor som finns i huset (mest energisparlampor numera dock) lyser år efter år efter år utan att bytas. Nästan så att energisparlamporna går sönder snabbare...

 

Men om det är nätdelen som rykt, om säkringen i boxen som rykt, då är det läge att kontakta elbolaget igen kan jag tro. Kanske begära att de undersöker mer noggrant kvalitén på strömmen och kanske justerar den. Snacka även med grannarna och se om de har problem liknande era.

 

/T

 

Even when we know we´ll never find the answers, we have to keep on asking questions.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...