Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ladda ner och återinstallera W 98


steel picker

Recommended Posts

Jag har övertagit en gammal formaterad dator utan opertivsystem där datorns gamla W 98-CD har försvunnit fast id-numret finns kvar till CDn. Kan man ladda ner W 98 från webben någonstans på en annan dator, bränna en ny CD och installera om W 98 i den gamla datorn? Var får man i så fall tag på W 98?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Om du har den giltiga produktnyckeln till Win98, så är det tillåtet att hämta en kopia från t.ex webben och bränna på cd för installation, men man får göra det med viss försiktighet, så man inte får en "smittad" nerladdning, sedan var man hittar en sådan, vet jag faktiskt inte, dom är inte så lätta att hitta precis.

Vill inte rekommendera någon icke seriös sajt heller, pga av smittorisken.

 

Link to comment
Share on other sites

Eftersom det finns en massa säkerhetshål i Windows 98 som det inte finns några lagningar till, eftersom Microsoft slutade supporta 98an för några år sedan, så är det inte lämpligt att ansluta en sådan dator till internet. Om man vill använda datorn för surfning så är det bättre att installera en liten Linux-distribution som är gjord för gamla datorer.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Plockar man ner dom patchar som finns hos Microsoft fortfarande, och använder en brandvägg och ett virusprogram, så anser jag att man visst kan köra Windows 98 till att surfa med fortfarande, den nackdel som jag ser är att det kan bli lite segt, eftersom en så gammal dator med tillhörande operativ inte har hängt med utvecklingen att webbsidor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...