Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
larsson021

Ip-telefonen med till Thailand

Rekommendera Poster

Så här:

 

Jag ska till Thailand i 3 månader och plugga. Jag vill ta med mig min ip-telefon (dvs ett ip-modem som kopplas till en router som i sin tur är inkopplad till internet). Problemet i Thailand är att de verkar köra mest wifi överallt, man har alltså inte tillgång till "internet på kabel".

 

Jag skulle alltså vilja plocka upp internet till min dator via mitt trådlösa nätverkskort och sedan på något sätt sprutta ut den signalen till mitt ethernet-kort så jag kan koppla in mitt modem (eller en router) i den porten. Finns det något sätt att göra det? Snälla säg att det går?! Om inte, kan det göras på något annat sätt?

 

Jag har försökt läsa mig till eventuella lösningar som gick ut på att brygga nätverkskorten men det fick jag inte att funka.

 

/Ola

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag förstår. Men... Rent teoretiskt. Finns det något sätt man skulle kunna fånga upp en wifi-anslutning och göra som jag tänkt? Finns det någon apparat som skulle kunna göra det?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du skulle kunna ta en vanlig Wifi-router och sätta den i AdHoc-mode, då _borde_ den fungera som switch mellan Wifi och Ethernet (du sätter då din IP-telefon i en LAN-port). Dock inget jag testat.

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...