Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Amerikansk tv


Vetinget

Rekommendera Poster

Hej,

 

Hittade av en slut det här stället. Men det verkar ju vara ett bra ställe att förhoppningsvis få svar på lite frågor.

 

Fullstundigt hopplös i djungeln av teknik! Men vi har precis köpt en båt som är importerad från USA. I denna båt finns två små lcd tv apparater, en med inbyggd dvd. Har dock ingen aning om hur eller om man kan få dem att fungera i Sverige... vissa säger ja, men inte hur. Andra säger nej, det är bara att slänga och köpa nytt...

 

Så... frågan är, finns det något sätt att få dem att funka i Sverige med vårat system? Och när man stoppar i en dvd skiva så säger den såklart fel region. (För övrigt har en skiva fastnat i dvdn så den funkar inte just nu ändå... :)

 

Hade varit tacksam för lite svar. Tv apparaterna går på 110.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man kan få det att fungera, sen om det är värt besväret mot att köpa nytt, det är en annan fråga.

 

DVD-Spelaren är nog ganska enkel, slå upp på nätet tillverkare och modell. Samt kolla om det finns några tricks för att få den regionsfri. Man brukar kunna hitta instruktioner för de flesta spelare och hur man gör.

 

Tv kan vara lite knepigare. Men vi får väll anta att för att få in teve så måste du använda en digitalbox, då amerikansk digitalteve skiljer sig från europeisk. Om skärmarna ogillar pal-signalen, då köper man en pal/ntsc konverter och kopplar mellan box och skärm.

 

Strömmen, likaså, jag köpte en 220v - 110v transformator för flera år sedan på teknikmagasinet. Använde den till min usa importerade nintendo. Fungerade jättefint.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...