Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Bilden hänger inte med vid 1080p.


Fiddae

Recommended Posts

Köpte ett XBOX 360 elite 120 gb igår samt en 46" TV, Sharp LC-46DH77s. Xboxet skall ju stödja 1080p då det har hdmi utgång och kabel medföljde. Spelen jag har testat att spela är också gjorda för 1080p (FIFA 09 och NFS undercover). TVn är "full hd" med upplösning på 1920*1080. Så det bör ju fungera!

 

Problemet jag har är att när man ställer in 1080p på xboxet så hänger inte bilden riktigt med. Utan den smetas ut lite och det blir skuggor eller eftersläpningar på bilden. Även när man tittar på vanlig DVD film så hackar bilden lite, lite. Det flyter liksom inte riktigt som det ska. Vid 720p fungerar allt perfekt.

 

Vad kan detta bero på? Kan det vara så enkelt att det är kabeln som är för dålig? (Jag använder kabeln som kom med xboxet) Eller förhoppningsvis, någon inställning på TVn som ska ändras?

 

Tacksam för hjälp!

 

Mvh

Fredrik

 

Link to comment
Share on other sites

Du har väl redan provat alla HDMI anslutningarna på TVn.

För de behöver inte ha samma egenskaper.

 

Inställningar på TVn: Ja det är bara att börja läsa manualen från pärm till pärm...., i varje fall bläddra igenom den. I manualen på en Samsung stod det på en av de sista sidorna vilken HDMI ingång som skulle användas om man ville ansluta en PC....

 

Sladden: Är den inte längre än 3 meter borde den inte kunna ställa till med nått.

 

XBOX 360

Tyvärr verkar detta vara ett vanligt problem men nån av länkarna kanske har tips

http://www.google.se/search?hl=sv&q=Xbox+360+1920x1080&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, det var likadant på alla HDMI-ingångar på TVn och hittade inget om det i bruksanvisningen. Men det löste sig genom att jag gick in på avancerade bildinställningar på TVn, och ändrade filmläge från avancerad till standard. Märkte ingen skillnad i kvalitén mellan avancerad och standard och all "eftersläpning" försvann! :D

 

Tack för hjälpen.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...