Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nvidia:s PhysX tillsammans med Radeon.


RN

Rekommendera Poster

Fungerar utmärkt, om man är beredd att pilla lite grand. :)

 

Dock inte under Vista, alls. Man göre sig icke besvär då Vista inte tillåter fler än en aktiv grafikdrivrutin. Det kräver XP, eller hellre Windows 7 RC för då får man det bästa av två världar: PhysX samt Havoc och DirectX 10.1.

 

1) Avinstallera eventuella nuvarande grafikdrivrutiner, starta om i Felsäkert läge och rensa undan Ati, Nvidia och PhysX med Driver Sweeper: http://www.phyxion.net/Driver-Sweeper/View-category

 

Kapa internetuppkopplingen för att undvika att Windows 7 hämtar hem och installerar uppdaterade drivrutiner nu efter omstarten till normalläget!

 

3) Installera ditt Ati-kort (helst åtminstone ett HD3000 för DX 10.1) med färsk drivrutin, starta om. Installera ditt Nvidia-kort (minst GF 8 256MB) med 181.71 och starta om:

http://www.nvidia.co.uk/object/win7_x64_181.71_beta_uk.html

Med nyare drivrutin kommer det inte att fungera!

 

4) Installera färsk PhysX-programvara:

http://www.nvidia.co.uk/object/physx_9.09.0428_whql_uk.html

 

5) Nu behövs tillfälligtvis två fysiska skärmar (i Windows 7 kan man förvisso tilldela en "virtuell" vga-port till andrakortet men det duger tyvärr inte). =P

 

Högerklicka skrivbordet i Windows 7 och välj Skärmupplösning för att öppna fönstret Ändra bildskärmens utseende. [Edit: Välj att visa skrivbordet på enbart Nvidia-skärmen, öppna Nvidias kontrollpanel och tillse att PhysX är aktiverat och stäng panelen. Välj sedan att visa skrivbordet på Ati-skrämen.] Ati-kortet ska vara som "primär bildskärm". Välj att Utvidga dessa bildskärmar.

 

6) Koppla loss kabeln från skärm två och plugga in den i primära skärmen – båda korten kan nu alltså vara inkopplade i den.

 

Nvidia-kortet kommer nu att funka som enbart en fysikaccelerator för Ageia/PhysX-titlar medan Ati-kortet kommer visa grafiken. Men bägge korten måste ändå ha en skärm att vara kopplade till (att det råkar vara en och samma spelar ingen roll)...

 

Jag illustrerar med bild hur GPU-acceleration i ett PhysX-demo är igång med ett GF 8800GTS 640MB – istället för CPU-acceleration som annars hade varit det enda möjliga – grafiken ritas och visas av ett Radeon HD4850. :)

 

Har såklart också testat riktigt spelande, med Sacred 2. ;) Här en lista med PhysX-titlar:

http://uk.nzone.com/object/nzone_physxgames_home_uk.html

 

P.S. Se också bild i mitt (den sibiriska kattens :)) inlägg här:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=116588

 

[inlägget ändrat 2009-08-09 06:30:22 av RN]

1151356_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...