Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Är Zonealarm så bra?


PL

Recommended Posts

Zonelaarm är väldigt populärt, fast den verkar kräva omstart av datorn för varje uppdatering, om jag minns rätt i värmen, så jag letar efter annat och har provat flera.

 

[inlägget ändrat 2009-07-02 19:20:50 av Ludde]

Link to comment
Share on other sites

Jag har PC Tools brandvägg sedan i höstas och det har väl inträffat 2 eller 3 gånger på den tiden att det har varit en så stor uppdatering att en omstart har behövts. Om en uppdatering gäller brandväggens drivrutin så måste man nog starta om datorn för att Windows ska börja använda den nya filen, för drivrutiner ligger så djupt inne i operativsystemet så att de filerna går inte att byta ut hur som helst (innebär ju också det positiva att skadliga program inte kan byta ut dem hur som helst).

 

Två andra bra gratis brandväggar är Online Armor Free och Outpost Firewall Free.

http://www.tallemu.com/free-firewall-protection-software.html

http://free.agnitum.com/

 

Link to comment
Share on other sites

Och hur är det med ZA?

 

Vad jag minns rekade du Windows brandvägg förut men jag ser ingen uppdatering annat än för hela OS och ska titta på tester om de andra.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har nog i flera år rekommenderat andra brandväggar än Windows egen, men det är ju klart bättre med Windows-brandväggen än ingen alls. Alla brandväggar skyddar bra mot intrång utifrån men det varierar mycket hur bra de är på att hindra ett skadligt program som finns i datorn från att skicka ut information till en annan dator någonstans på internet. Windows-brandväggen är fullkomligt oduglig i det avseendet. Webbplatsen

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

ägnar sig åt tester av detta.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...