Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Är Zonealarm så bra?


PL

Rekommendera Poster

Zonelaarm är väldigt populärt, fast den verkar kräva omstart av datorn för varje uppdatering, om jag minns rätt i värmen, så jag letar efter annat och har provat flera.

 

[inlägget ändrat 2009-07-02 19:20:50 av Ludde]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har PC Tools brandvägg sedan i höstas och det har väl inträffat 2 eller 3 gånger på den tiden att det har varit en så stor uppdatering att en omstart har behövts. Om en uppdatering gäller brandväggens drivrutin så måste man nog starta om datorn för att Windows ska börja använda den nya filen, för drivrutiner ligger så djupt inne i operativsystemet så att de filerna går inte att byta ut hur som helst (innebär ju också det positiva att skadliga program inte kan byta ut dem hur som helst).

 

Två andra bra gratis brandväggar är Online Armor Free och Outpost Firewall Free.

http://www.tallemu.com/free-firewall-protection-software.html

http://free.agnitum.com/

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Och hur är det med ZA?

 

Vad jag minns rekade du Windows brandvägg förut men jag ser ingen uppdatering annat än för hela OS och ska titta på tester om de andra.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har nog i flera år rekommenderat andra brandväggar än Windows egen, men det är ju klart bättre med Windows-brandväggen än ingen alls. Alla brandväggar skyddar bra mot intrång utifrån men det varierar mycket hur bra de är på att hindra ett skadligt program som finns i datorn från att skicka ut information till en annan dator någonstans på internet. Windows-brandväggen är fullkomligt oduglig i det avseendet. Webbplatsen

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

ägnar sig åt tester av detta.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...