Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Koppla bort vatten-element tillfälligt!


giowanna

Rekommendera Poster

Hej!

 

Är helt ny här, men behöver verkligen hjälp! Nu är det så att vi renoverar hela vår nedanvåning, med ca 4 olka element, med 2 rör till varje. Tapeten bakom ska väck, alltså vill jag ta av elementen helt o hållet för nån vecka, ska hinna måla också.

Hört om nån kulventil som ska va bra? Hur funkar det? Vad är alternativen?

Kan tillägga att vi bor i hus, och har egen gaspanna, elementen är ju vattenfyllda, men inte igång. Behöver man på nåt sätt tömma elementen, annars öser väl allt ut när man tar av dem?

 

All hjälp är välkommen!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På dina element borde det finnas en Termostat, en Returventil, en Avluftningsventil och en avtappningsplugg. Enklaste sättet att tömma elementen är genom att stänga termostaten och returventilen. Returventilen går att stänga av genom att öppna locket och vrida igen ventilen som finns under locket, Obs: räkna hur många varv du får skruva på returventilen när du stänger den, eftersom returventilen används till att trimma in cirkulationen i elementen.

 

Det kan hända att returventilen eller termostaten inte sluter helt tätt, d.v.s att dom släpper igenom vatten. Kolla detta genom att öppna avluftningsventilen. Om det inte slutar att droppa vatten efter en stund så läcker det vatten från antingen returventilen eller termostaten.

 

När du har konstaterat att du har stängt av vattnet så öppnar du avtappningspluggen och tömmer elementet på vatten. Man måste även öppna avluftningsventilen för att elementet ska tömmas helt.

 

Till sist så lossar man rörkopplingarna och lyfter bort elementet. Obs: Termostaten och returventilen måste sitta kvar på rören ej på elementet.

Det kan även vara bra att ha några proppar att sätta på termostaten och returventilen eftersom dom sällan är helt täta.

 

Se bifogad bild.

 

Thomas

 

[bild bifogad 2009-06-29 15:21:58 av Thomas1]

[inlägget ändrat 2009-08-28 00:08:11 av Thomas1]

1147409_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...