Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Brandvägg med nytt OS?


PL

Recommended Posts

Man ska inte gå ut på nätet utan Brandvägg, men när man startar ett nytt OS finns ingen brandvägg och de som jag skulle tanka ner ville ha uppdatering med PS2 först. Ska man ha Cd-skiva med brandvägg hemma eller hur kan det vara tänkt, att chansa ett tag?

 

Link to comment
Share on other sites

men när man startar ett nytt OS finns ingen brandvägg
Det beror ju i så fall på vilket OS det gäller. När det gäller Windows så har ju Windows XP med Service Pack 2 eller 3, Windows Vista och Windows 7 inbyggda brandväggar.

 

Det kan bli intrång i datorn på bara några minuter, betydligt kortare tid än det tar att få ner Service Pack 2 eller 3 till XP. Det är lämpligt att ha en brandvägg eller Service Pack 2/3 på CD, USB-minne etc om det är ett äldre OS man ska installera. Ett annat alternativ är förstås att datorn är bakom en router med brandvägg.

 

Link to comment
Share on other sites

Är det inte svårt att separera ner ett SP2-3 till ett minne?

 

Alternativt laddas brandvägg ner eller köps en PC-tidning med färsk CD.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, service packen till XP är väl inte så lämpliga att lägga på USB-minne utan då får man ha en CD. Däremot så går det ju bra att spara installationsfilen för en brandvägg på ett USB-minne.

 

Link to comment
Share on other sites

Cecilia skrev: service packen till XP är väl inte så lämpliga att lägga på USB-minne utan då får man ha en CD.

 

Vad? Det är väl inget problem med att ha Service packinstallations filen (Den som anges vara för IT-personal, dvs. kompletta servicepacket) på ett USB-minne....

 

Jag har iallafall kört så (från USB-minne) massvis med gånger utan minsta lilla problem!

 

 

/Thomas

Får du ofta rensa datorn? Är datorn seg? Vill du hellre använda datorn till det du tänkt dej? Installera då datorn enligt anvisning på http://www.WinGuider.se så får du en snabb, stabil och säker dator att använda länge!

 

[inlägget ändrat 2009-07-03 15:06:10 av /Thomas]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...