Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur skapar jag en undermapp med samma namn som en variabel?


MrHall

Recommended Posts

Jag får inte rätt på hur jag ska skriva för att skapa en undermapp som heter samma som $medlemsnr.

 

Jag får till det om jag plockar bort "upload/" men då hamnar den ju i root-katalogen. Jag vill ha den i "upload/".

 

Men jag vill inte köra skriptet i upload-mappen eftersom jag vill använda samma skript till andra filer som ska laddas upp på andra ställen.

 

Här är hela filen...

 

upload.php

 

<?php
mysql_connect("?????", "?????", "?????");

mysql_select_db("?????");

#$medlemsnr = $_GET['medlemsnr'];

if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| ($_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg"))
&& ($_FILES["file"]["size"] < 4000000))
 {
 if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
   {
   echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
   }
 else
   {
     if (file_exists("upload/" . $_FILES["file"]["name"]))
     {
     echo $_FILES["file"]["name"] . " En fil med samma namn finns redan.";
     }
   else
     {

//----------
  mkdir (upload/$medlemsnr);
     move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
     "upload/$medlemsnr/" . $_FILES["file"]["name"]);

      $bild = "upload/$medlemsnr/" . $_FILES["file"]["name"];

  	   mysql_query("UPDATE Deltagare SET Bild='$bild' WHERE Id='$medlemsnr'");
//----------
    }
   }
 }
else
 {
 echo "Bilden är för stor eller i annat filformat än .gif/.jpg";
 }
?> 

 

//Tacksam!

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, dum miss!

 

...förresten...vad gör sifferkombinationen i slutet? :P

 

//Förvirrad

 

[inlägget ändrat 2009-06-13 22:49:30 av MrHall]

[inlägget ändrat 2009-06-13 22:51:32 av MrHall]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...