Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

istället Excel


sami

Rekommendera Poster

Hej

Idag använder vi excel för att registrera datornamn och ipadress, datoransvarig,vilken hall,skåp,switch och Vlan för vår datahall. Excel arken börja växa och det blir svårt att hitta och lägga till grejer särskild när den är delad undra om det finns någon free program som kan använda istället excel som man kan matta in alla servrar och bara söker den som man vill.

 

 

tack för alla tips och råd

Alex

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Beroende på officeversion så kanske ni har Access. Och då duger access antagligen riktigt bra för sånt här.

 

Mitt företag skapade en databas över sån här information i sql-server. Och man kan ju faktiskt använda tillexempel Sql-server Express, den är gratis.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för svaren vi bruka läga till nya servrar och ibland när avveckla servrar tar bort den från Excel. Kan man på en enkel sätt lägga till tar bort om man ska använda Sql-server. finns någon GUI för dem som är inte så bra på sql kommando?

 

 

Tackar för svar

 

/Alex

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sql-server har inget inbyggt formulärverktyg som access har. Så man får skriva ett eget. ASP.NET är antagligen det bästa ihop med just sql-server. Främst för att om man installerar Visual Studio eller Visual Web Developer så följer sql-server med i installationen, så man kommer igång lätt.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...