Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Blå screen, hjälp mig?


joajo

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har problem när jag spelar. Jag vet inte var ligger problem. När jag börjar spelar då efter några minuter kommer blue screen. I den står ingenting bara blå färg. Då måsta jag starta om data. Ibland man kan spela längre tid men inte alltid. De spelen överstiger inte CPU,s hastiget eller minne.

Min data är Pentium 4 CPU 3GHz, RAM- 1GB, Grafikkort ATI Radeon 9600.

Spelen som jag spelar "Hitman Blood and money", "Caesar IV" och "Age of mitology". Att spela Hitman ibland gå bra men inte Caeser IV och Age of mitoligy. Vad kan vara för problem?

 

 

[inlägget ändrat 2009-05-13 19:46:00 av joajo]

Link to comment
Share on other sites

Du verkar ha haft lite problem med din dator sen du installerade om Windows XP. Kom du ihåg att installera drivrutiner till moderkortchippet?

Om du inte har gjort det så funkar datorn inte som den ska. Vet du vad ditt moderkort heter?

 

Det är även viktigt att installera drivrutiner till grafikkortet. Har du gjort det?

 

Link to comment
Share on other sites

Drivrutiner till grafikkort jag installerade inte för en månad sen.

 

Jag vet inte riktig vad heter moderkort men jag tittade med program CPU-Z och det står om jag har rätt Motherboard: First International Computer, inc.

Model: P4M-800M

Chipset: VIA PM880

Southbridge: VIA VT8237

LPCIO: ITE IT8705

BIOS: Phoenix Technologies, LTD

Version: 6.00PG

Date: 05/04/2004

 

 

Link to comment
Share on other sites

Börja med att installera drivrutiner till moderkortschippet.

http://www.viaarena.com/Driver/VIA_HyperionPro_V523A.zip

 

Sen så måste du installera Service Pack 2 till Xp (eller Service Pack 3) om du vill installera dom senaste drivrutinerna till grafikkortet.

http://www.microsoft.com/DownLoads/details.aspx?familyid=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A&displaylang=sv

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=sv

 

När du har installerat Sp2 till Xp så behöver du installera Net FrameWork för att ATI Catalyst Control Center ska funka.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=sv&FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5

 

Nu kan du installera dom senaste drivrutinerna till ditt grafikkort. Gå hit och välj Option 1 - Full Software Suite.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.24&lang=Swedish

 

Du kan inte installera drivrutinerna till grafikkortet om du inte följer alla steg ovan.

 

Mvh Thomas

 

[inlägget ändrat 2009-05-14 22:45:41 av Thomas1]

Link to comment
Share on other sites

I den står ingenting bara blå färg.

Om inte Thomas tips löser problemet bör du nog testa RAM-minnet, speciellt om skärmen kan frysa i någon annan färg också och inte bara blått:

http://www.memtest.org/

 

Kolla med cpu-z så att dual channel verkligen är igång – om inte, testa flytta omkring på minnena ända till den rätta konfigurationen uppstår (observera att identiska minnesmoduler behövs för det).

http://www.cpuid.com/cpuz.php

 

Tillse att moderkortet har senaste bios. Gå in i biosen och ladda "setup defaults". Är datorn ändå inte stabil kanske minnet inte är hundraprocentigt kompatibelt med moderkortet och det kan då vara nödvändigt att trixa en del manuellt med inställningar som CL, tRAS, CR med flera och/eller öka spänningen något litet snäpp.

 

[inlägget ändrat 2009-05-15 11:00:59 av RN]

Link to comment
Share on other sites

Jag är här igen. Det gick inte att instalera den drivrutiner till moderkortschipset och fick meddelande "Error 1324". Andra drivrutiner till grafikkortet jag instalerade tidigar och NET Framework.

 

Jag fösökte spela igen och då kom blå screen igen men med hela "historian". Stoppfel var: 0x000000D1 eller DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

Vad är för fel här?

 

Link to comment
Share on other sites

Det gick inte. Jag klickade på länken och varnings meddelande. Det står så: 550/1A12/1A12/mbdriver/chipset/via/winxp32_64/VIA_HYPRo_511A.zip: The system cannot find the path specified.

 

Link to comment
Share on other sites

Klicka på länken som finns på E-forum inte på länken i ditt mail. Länken i ditt mail är felaktig. Jag har uppdaterat länken så att den funkar.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag försökte men kommer den varning kommer igen. Jag vet inte varför sånt händer. Kanske jag måste justera någor i min data.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Samma sak händer mig. Jag använder Firefox. Det är ett mellanrum mellan 550 och och /1A12 i felmeddelandet, vilket är lite konstigt.

 

Link to comment
Share on other sites

OK. Jag försökta ladda från länken http://www.fic.com.tw/download/motherboards.aspx via IE men lyckades inte. kommer samma meddelande.

 

Då försökte ladda ner från den http://tinyurl.com/rxr5dw igen. Då kommer igen den "Error 1324" när jag klickar på fil setup.exe den börjar laddar ner men sen den error. Kanske behövs klicka på annat fil först (jag undrar).

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är samma problem om jag laddar nät till en annan mapp. Sen jag behövde installera några Windows komponetnten t.ex. ftp då jag kunde ladda ner från här http://www.fic.com.tw/download/motherboards.aspx via IE. Men försökte installera och fick error meddelande som är Cannot oppen C:\Documents and Settings\.....\Temporary Internet Files\VontentIE5\....

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja just ja installationsprogrammet extraherar ju hursomhelst filen till din användares tempmapp var du än lägger setupfilen nånstans... :-/ Och jag misstänker att registerpekaren dit är korrupt(?) Eller så ligger det korrupta filer där i tempmappen och skapar kaos... Testa om det hjälper av att städa datorn med CCleaner:

http://www.ccleaner.com/download

 

Eller, kan inte heller skada att bara testa köra "1-Klicks Underhåll" med Glary Utilities...

http://www.glaryutilities.com/gu.html?tag=download

 

Men hur fixa registerpekaren då? :-/ Gjorde en googlesökning med texten "fixa pekare temp-mapp":

http://tinyurl.com/ol8ccr

 

Kanske inte bästa ordvalen men men...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu lyckades jag att installera den drivrutin. Fel var i register. Jag googlade den "error 1324" och hittade några tips och sen gick allt bra.

 

Nu måste hoppas att inte kommer mer blå screen

 

Tack för hjälp!!:thumbsup:

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...