Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Roger Lindholm

Inloggning med rätt profil

Rekommendera Poster

Hejsan!

 

En av våra användare "rör" på sig mycket mellan olika avdelningar och arbetsplatser. Han har NT4 installerat på sin bärbara och har ett lan kort. På en av sina arbetsplatser ska han ha fast ip adress för att komma åt nätet, å på andra ska han ha dhcp. Ibland använder han sig även av en docka.

 

Användaren är väl medveten om problemet men är lite less på att ändra sina nätverksinställningar varje gång han kommer till en annan arbetsplats.

 

Går detta att lösa på ett smidigt sätt? Det vore suveränt med nån sorts mjukvara som gör att användaren kan välja vilken profil han ska använda beroende på vart han befinner sig. Finns det sådan mjukvara och i så fall vart kan man hitta den?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ni kan använda er av dockningsstation, med sedan skapa olika hårdvaru profiler för det. det kan du göra i system inställningen i Kontroll Panelen. Om han vill ha samma skrivbord vart än han går, kan Ni använda er av s.k. roaming profiles.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo det har jag naturligtvis testat, men tyvärr hjälpte det inte. Anledning till att det misslyckas är att Lan kortet hela tiden lägger sig som default oavsett om jag disablar eller inte. Har även testat med ett program som heter netswitcher men det kommer inte att fungera heller eftersom det gör ändringar i nätverkskonfigurationen, vilket användaren inte har behörighet att göra. Är iaf förjävligt att Lan kort tillverkarna inte kan skicka med någon mjukvara som löser detta på ett smidigt sätt. Det är ju faktiskt inte bara jag som har problem med detta.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...