Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Korrumperad data över http?


Skiren

Recommended Posts

Har ett problem med anslutningen till internet. Nästan all data via http(inte https) är korrumperad. Det visas bl.a. med att filmklipp(läs youtube) och bilder är förvrängda, ibland renderas även sidor fel. Content encoding error dyker även upp ibland när man surfar.

 

Felet är på samtliga datorer på nätverket(7st). Det fungerar att surfa via ssh-tunnel så det är troligen inget fel på datorerna.

Vi bytte router nyligen just för att vi trodde att det var den gamla det var fel på. Men samma problem dyker upp med den nya routern. Routrarna var Netgear W624 v3 och nya W614 v9.

 

Det verkar fungera med modemet direkt kopplat till datorn.

 

Jag har verkligen inte en aning om vad som kan vara fel längre och söker nu lite hjälp.

 

Ps publicerar samma tråd på SMART för att nå fler.

 

Link to comment
Share on other sites

Mr Andersson

Det låter som att routern har för stor MTU. Dock är det inte i alla routers man kan ändra detta. Kolla genom WAN-inställningarna efter MTU och sätt det till 1492 (står troligtivs på 1500 nu).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

En MTU på 1500 har alltid fungerat förut. Jag testade 1492 som Mr Andersson sa, fast det gjorde ingen skillnad. Tack för hjälpen iallafall.

 

Det konstiga ligger i att det endast är över http och inget annat protokoll; det verkar även fungera finfint att komma åt material på en intern webserver via http.

 

Så vad tror ni kan vara fel?

 

Link to comment
Share on other sites

Våra problem kvarstår. Testade lite nu i helgen och det verkar som att det går lite bättre om man bara har en dator inkopplad till routern. Men så fort nästa kopplas in så är det regelbundna problem igen.

 

Link to comment
Share on other sites

Pågår det torrentnedladdningar eller liknande? Se om det blir bättre utan några sådana.

Hur varm är routern?

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...