Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Rest man Klaymen

Skicka bilder med Graphics

Rekommendera Poster

Hej!

 

Jag har sedan länge ett ASP.NET script skrivet i VB.NET som hämtar en bildfil, skalar om den och skickar till klienten med System.Drawing.Image.Save(Response.OutputStream)

 

Detta script anropar jag sedan helt enkelt genom att skriva adressen till aspx-filen som src i mina <img>-taggar på olika ställen på sidan.

 

Nu till problemet: Resten av sidan har varit gjord i klassisk asp, och nu håller jag på att konvertera detta till ASP.NET (äntligen) och C#. Problemet är att sedan jag började med det arbetet har mitt bildskickarscript (som fortfarande är samma script som innan) blivit extremt långsamt. Det tar minst 3-4 gånger så lång tid för servern att skicka en bild som tidigare. Detta trots att sidan har ungefär lika mycket trafik som förut (och i princip ingen trafik på de .NET-konverterade sidorna eftersom de enbart besöks av mig själv). I övrigt har jag inte ändrat något i serverns inställningar eller så. Det är en dedikerad server.

 

Kan det vara så att de klasser och objekt jag skapat i .NET-miljön påverkar mina gamla script trots att de inte använder sig av dessa alls?

 

En sak som jag misstänker kan vara boven, är att jag gjort en klass "Database" som är abstrakt och håller reda på databaskopplingen. Alla mina databasanrop (utom i bildskickarscripten) sker sedan genom den statiska metoden CreateDR(string sql) som returnerar en DataReader mha sql-satsen i parametern. Är det dålig design att göra Database abstrakt, borde jag hellre låta varje aspx-sida skapa ett nytt Database-objekt och använda det för att ansluta till databasen?

 

Vore guld värt om någon visste vad som pågår, jag har kört timertest men vet inte riktigt varför det går långsammare nu när jag inte ändrat på själva scripten.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Se till att göra dispose på alla objekt som man bör göra dispose på. Det hjälpte med mitt program som skapar bilder etc.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har lagt in Dispose() på ett par objekt som jag hade missat det på. Det gjorde ingen skillnad.

 

Har också provat att ta bort all kod i App_Code-mappen, men utan resultat.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hmm, jag tog bort Global.asax och nu verkar det gå fortare. Inte renderingsmässigt (samma tider på timern) men varje request tycks gå mycket snabbare. Detta är iofs inte så konstigt då jag hade en massa tomma metoder i den, bland annat "Application_BeginRequest"

 

Någon som kan bekräfta att metoderna i Global.asax (även om de är tomma) slöar ner request-tiden?

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...