Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Grundläggande databas - vad ska jag använda?


gabit_hom

Rekommendera Poster

Hej!

Jag behöver fixa ett litet system som låter som ett ganska grundläggande databasproblem. Jag är dock novis och behöver tips och idéer.

 

Jag ska i en databas spara ett antal aktiviteter som folk utför. När en person utfört aktiviteten ska han (helst i en dialogruta och mha rullgardinlistor) fylla i ett antal fält såsom datum, typ av aktivitet, var aktiviteten utfördes osv. Denna rad som fylls i ska sparas i databasen och man ska där kunna söka på olika kategorier av aktiviteter, datum osv.

Känns som hyfsat basic, jag vill dock inte lägga galet mycket tid på detta just nu, detta ska bara vara en testversion innan jag ev köper in ett lämpligt system.

 

Kan någon tipsa om hur man gör enklast, eller om det kanske t.o.m. finns något förprogrammerad kod el program att använda sig av? Skulle kunna tänka mig att man gör detta i java och sql men det skulle som sagt ta alldeles för mycket tid för mig... Eller skulle ni rekommendera att göra detta i excel till en början?

 

Tackar för tips!

/G

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 veckor senare...

Hej.

 

Om du har begränsade krav, kan du kanske prova på Oasis eller Kaztrix databasbuilder. Skadar ju inte att titta på deras hemsida, du kan prova på dom i nån månad eller så. Personligen tycker jag Oasis är bra om man inte kräver för mycket. Webadresserna är http://www.kaztrix.com/ och http://www.databaseoasis.com/.

Lycka till

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...