Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tv i datorn


RosieC

Rekommendera Poster

Hej!

Jag kan egentligen ingenting alls om datorer, jag vet inte ens om det här är rätt forum, men tänkte ge mig in på att köpa en ny bärbar. Jag skulle då på samma gång vilja kunna använda datorn för att se på tv men jag har ingen aning om vad som krävs för det och vad jag ska kolla efter när jag letar ny dator. Jag bor i lägenhet med kabeltv från com hem så jag har ingen digitalbox eller så. Jag vore så tacksam om det är någon som kan hjälpa mig med lite tips?

 

//Johanna

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du ska kunna se TV med datorn så måste den ha ett TV-kort. Antingen inbyggt i datorn eller ett externt anslutet t.ex via USB. Här är ett exempel på ett externt TV-kort. Detta funkar både analogt (Pal) och med Comhem digitalt. Fast du kan bara titta på Comhems digitala kanaler som inte kräver programkort.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=309081

 

Om du inte har någon digitalbox när du tittar på TV så måste TV-kortet i datorn fungera med analog TV. Jag tror att Comhem sänder analogt i Pal, men det måste du kolla innan du köper datorn.

 

Mvh Thomas

 

 

 

[inlägget ändrat 2009-03-17 22:29:26 av Thomas1]

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sedan har du också svtplay där man kan se en hel del.

http://svtplay.se/

Men det kanske du kände till.

 

Jag är för dödsstraff. De som begått svåra brott måste få ett passande straff. "Så de lär sig till nästa gång". Så de så!

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 7 months later...

Sedan finns det också nedladdningsbara alternativ, de har oftast stort utbud till ett lågt pris. Kollar direkt över nätet, vet ej hur kvalitén är men du kan ju undersöka saken närmare på den här sidan.

 

http://www.squidoo.com/framtidens-tv

 

verkar vara ganska bra tycker jag.

hoppas du hittar nått som passar dig :)

/philip

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...