Just nu i M3-nätverket
Jump to content

2 grafik-kort?


Åke C

Recommended Posts

Hej

Har skaffat en dator med 2 pci-express grafikkortplatser. Är det bara stoppa i ett till och vad ger det för resultat? Spelar det någon roll vilken plats det "bästa" kortet har. Blir det dubbelt grafikminne?

//Åke

 

Link to comment
Share on other sites

vad ska du med 2 grafikort till? vill du få möjligehat att ha fler än 2 skärmar eller är du ute efter att få ökad grafikorts prestanda?

 

för andvändning utav flera grafikort för att få möjlighet till fler än 2 skärmar går det att ha i princip vilka pci express grafikort som hälls, medans det är mer nogrant om du tänkt haft så för utökad prestanda.

 

det kallas sli eller crossfireX beroende på vilket märket på grafikort du andvänder, notera att du måste ha ett moderkort som stöder detta, exempelvis så stöder intels p45 chipset 2 ati grafikort i crossfireX men inte sli, vill du ha sli får du köpa att moderkort med nforce chipset eller ett dyrare x58 moderkort som stöder både-och.

 

kolla i moderkortets manual i sånna fall du tänkt köra sli/CrossfireX så står det där!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hej, syftet är att öka prestandan. Inte 2 skärmar alltstså. ASUS 8sli deluxe, finns ju 2 pci-epressplatser så nån idé måste väl finnas med det.

 

 

Link to comment
Share on other sites

okej, då är väll syfter sli då!

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Link_Interface

http://www.slizone.com/page/home.html

 

det skall väll bara vara att köpa ett till likadant (altså om du har ett 8600gt så måste du köpa ett till 8600gt, inte exempelvis ett 8800gt)

 

sen så knäpper du på sli i nVidias kontrollpanel.

 

det kan ge uppemot dubblaprestandan gentemot bara ett grafikort, men lite beroende på spel och upplösning så varierar den siffran ganska mycket...

 

se till att ditt nätagregat klarar av att strömförsörja båda grafikorten, nu vet inte jag vad du har för grafikort sen tidigare, men grafikort så som 8800gt kan dra rejält med ström om man andvänder 2 st, så sett ur en energisynpunkt suger sli:thumbsdown:

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...