Just nu i M3-nätverket
Jump to content

3-6 sekunders blackscreen!


wilen13

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har haft detta problem ett bra tag och jag blir värkligen skit sur om det blir så hela tiden..

 

Oftats när jag spelar t.ex. CS så när jag tar siktet mot mörka ställen eller går där det är hyffsat mörkt så blir hela datorskärmen svart, som om den stängs av i ca 3-6 sekunder eller oftast direkt om jag kollar åt ett annat håll, där det är ljusare.

Detta problem händer även om t.ex. Hemsidor på internet är lite mörka eller svarta.

 

Funderar på om det är grafikkortet det är fel på men vill vara säker!

 

Tack på förhand!

 

Link to comment
Share on other sites

Är det en plattskärm? Kanske "dynamisk kontrast" då är aktiverat och håller på och beter sig skumt..? (dynamisk kontrast passar enligt mitt tycke endast filmer och spel, men i övrigt så stäng av)

 

Link to comment
Share on other sites

Ja det är en plattskärm, lite ganska så gammal tror jag(det va farsan som fick den från jobbet) men Dynamisk kontrast vet jag inte om jag har på, men eftersom jag oftast spelar på datorn så vet jag inte riktigt, men jag ska prova stänga av den.

Vart hittar jag DEN inställningen?

 

Link to comment
Share on other sites

OM funktionen finns så hittas den via skärmens egna knappar, så kika efter i de menyerna och pröva eventuella andra lägen (om där finns "standard, dynamisk, film, text" eller dylika inställningar).

 

P.S. Dynamisk kontrast ger väldigt olika resultat beroende på skärm – vissa får "utkletad" och helt förstörd bild medan andra faktiskt kan få klara kvalitetsförbättringar.

 

[inlägget ändrat 2009-03-11 15:41:26 av RN]

Link to comment
Share on other sites

Okej.

 

Tack så jätte mycket!

Kommer prova om någon timme:) det är bara att hoppas om problemet löser sig.

 

Link to comment
Share on other sites

Äh vafan, kan inte hitta något om dynamiskt kontrast på datorn med problemet, men där emot den andra datorn jag har så finns det:S

 

Link to comment
Share on other sites

...kan inte hitta något om dynamiskt kontrast på datorn med problemet,

Men blir det åtminstone nån skillnad till det bättre av att öka/sänka skärmens brightness och contrast – och/eller testa laborera med motsvarande inställningar under grafikkortets menyer?

 

Dessa vägar att gå kan förstås vara helt fel... det är svårt för mig att skapa nån riktig bild över felet utan jag trevar mig fram.

 

En annan trevare är: testa ändra skärmens (eller i grafikkortets menyer) färgtemperatur till 6500K – lägre värde ger en rödaktig bild medan högre resulterar i blåaktig ton.

 

Link to comment
Share on other sites

Brightness och Contrast har jag provat flera gånger, via datorskärmens meny, har ändrat temperatur på skärmen men har inte provat om det blir Blackscreen, men skulle kunna gissa på att det inte fungerar.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...