Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hemnätverk Xp-Vista


NightSledge

Recommended Posts

NightSledge

Har en laptop med Xp-pro och jag vill komma åt en lokal skrivare som finns på en stationär som körs med Vista.

 

När jag försöker ansluta i nätverket får jag följande felmed!

 

"Mshome är inte tillgängligt.Kanske har du inte behörighet att använda den här resursen.Be serverns adm om hjälp.Listan över servrar i den här arbetsgruppen är för tillfället inte tillgänglig"

 

Jag är den enda som använder datorn så någon adm finns inte.

 

Alla datorer heter Mshome i arbetsgruppen och jag har aktiverat fil och skrivardelning.

 

Vista maskinen hittar laptopen i nätverket men inte tvärtom. Och om jag kör en annan laptop med Vista trådlöst finns det skrivare tillgänglig på den stationära men inte på den med Xp.

 

Vad bör göras för att finna andra datorer och skrivare i nätverket med Xp-laptopen?

 

Har även provat att köra med kabelanslutning utan resultat.

 

Alla tips och länkar till en lösning mottages tacksamt!

 

/Nightold

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hejsan!!

 

Kolla Vistadatorn i "Nätverks- och delningscenter" att:

 

Nätverksidentifiering är PÅ

Fildelning är PÅ

Delning av delade mappar är PÅ

Skrivardelning är PÅ

Lösenordsskyddad delning är AV

 

Se bifogad bild. (jag har ingen skrivare)

 

Mvh Thomas

 

[bild bifogad 2009-03-03 19:53:19 av Thomas1]

1126768_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

NightSledge

Hej! Jodå alla dessa är i läget på utom Lösenordsskyddad delning.

 

I huset finns 3 st datorer med Vista och alla dessa kan hitta varandras delade mappar mm mm.

 

Det är bara den nyligen ominstalerade laptopen med Xp som inte hittar något.

 

Mvh Nightold

 

Link to comment
Share on other sites

Kolla Cecilias tips här:

 

//eforum.idg.se/viewmsg.asp?entriesid=1124096#1124179

 

 

Mvh Thomas

 

Link to comment
Share on other sites

NightSledge

Tjao!

Efter en del läsning på tipsen och en del huvudbry med lite håravfall har jag fått kontakt med Vistamaskinen och den lokala skrivaren.

 

Kan ha varit det någon löste genom att aktivera "Netbios" eller att jag tog bort bocken vid "Använd LMHOSTS-filen"

 

Poäng till dig och Cilla för tips!

 

Tack! /Nightold

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...