Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Problem med att spela spel


dammpa

Recommended Posts

Hej!

Jag har ett problem med min dator. Jag kan knappt köra några spel som jag tidigare har kunnat köra utan problem. T.ex: när jag ska köra half-life 2 som jag tidigare ha kunnat köra och när jag har startat ett nytt spel så laddar den upp till ungefär hälften och sedan kommer det upp en Error som lyder

 

"Internal driver error in IDirect3DDevice 9"

 

Med de andra spelen så blir det bara hel sjukt. Bilden fryser fast men spelet fortsätter, omgivningen försvinner eller blir helt konstig mm.

 

Jag har uppdaterat mitt grafikkort så jag tror inte att det är där problemet ligger och även ändrat med mitt antivirusprogram.

 

Vad kan problemet vara?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har uppdaterat mitt grafikkort så jag tror inte att det är där problemet ligger och även ändrat med mitt antivirusprogram.

Testa uppdatera DX; gör det manuellt istället för att använda automatiska dxwebsetup.exe som bara lägger in eventuellt nyare filer. Hämta alltså hela paketet så att alla filer byts ut plus att uppdaterade sådana tillkommer (beroende på vilken version som nu är installerad).

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=sv&FamilyID=886acb56-c91a-4a8e-8bb8-9f20f1244a8e

 

Antivirus brukar man åtminstone enligt mina erfarenheter faktiskt aldrig behöva tjorva med utan låt det skydda där i bakgrunden som det är till för att göra.

 

Link to comment
Share on other sites

Hm... har testat att uppdaterat DX men tyvärr så kvarstår problemet "/ kan det annars vara att jag behöver mera ramminne? har bara 1G och min farsas polare sa till mig att det kunde vara där problemet ligger

 

Link to comment
Share on other sites

har bara 1G och min farsas polare sa till mig att det kunde vara där problemet ligger

Nej det är inte problemet. Däremot så apropå "Bilden fryser fast men spelet fortsätter, omgivningen försvinner eller blir helt konstig mm." så kan det vara överhettning. Kolla temperaturer med HWMonitor samt gpu-z så att ingen ligger helt osannolikt högt.

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

 

Avlägsna damm inifrån datorn, rensa hårstrån från fläktar etc (men dammsug inte eftersom det kan orsaka s k ESD-skador (elektrostatisk urladdning http://sv.wikipedia.org/wiki/Elektrostatisk_urladdning )).

 

P.S. Det finns tryckluft på burk.

 

[inlägget ändrat 2009-02-20 09:51:51 av RN]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...