Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Kan ej öppna gamla digital kamera bilder (jpg format)


gokka

Recommended Posts

Jag kan inte öppna mina gamla (från 2001-2004) digital kamera bilder (jpg format). Filstorleken ser OK ut men det går inte att se bilderna i t.ex. "Windows picture and fax vievew". De nyare bilderna visas utan någon problem. Är det någon som vet hur jag kan få bukt med problemet? Tacksam för tips.

 

[bild raderad 2009-02-15 00:25:11 av gokka]

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset Thomas men det går inte att öppna filerna med de program som du länkade till heller. Kan alla filer ha blivit korrupta? Filstorleksmössigt så ser det ok ut. Lite jobbigt då bilderna är från min dotters födelse.

 

Link to comment
Share on other sites

Om bilderna är flyttad från en gammal dator till en Vista dator så kanske du måste göra dej själv till "Ägare" av bilderna. Högerklicka på en bild och välj egenskaper. Under fliken säkerhet kan du redigera behörigheter. Se bifogad bild. Skapa för säkerhets skull kopior av bilderna du du testar på.

 

Om du tror att bilderna är korrupta så finns det en massa olika program som kan fixa detta. Googla på "Repa korrupta jpg filer". Jag har ej testat något program så jag kan inte rekomendera något.

 

http://www.softplatz.com/software/corrupted-jpeg/

 

Mvh Thomas

 

[bild bifogad 2009-02-15 01:40:09 av Thomas1]

[inlägget ändrat 2009-02-15 01:46:48 av Thomas1]

1122964_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...