Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Petter Storm

SB PCI 128 i Slackware 7.1

Rekommendera Poster

Jag har problem med mitt SB 128. Jag kan modprob:a in modulen es1371 (som är den rätta för kortet). Detta verkar gått bra, "dmesg" säger:

 

es1371: version v0.22 time 19:19:52 Jun 20 2000

es1371: found chip, vendor id 0x1274 device id 0x1371 revision 0x08

es1371: found es1371 rev 8 at io 0x1240 irq 10

es1371: features: joystick 0x0

es1371: codec vendor v (0x838476) revision 9 (0x09)

es1371: codec features 18bit DAC 18bit ADC

es1371: stereo enhancement: SigmaTel SS3D

 

Alltså inga problem med IRQ och dylikt. Nu kunde allt var frid och fröjd men icke. "cat /dev/sndstat" ger:

 

cat: /dev/sndstat/: No such device

 

Om allt vore rätt borde lite rolig info skrivas ut här.

Jag kan spela CD-skivor (antagligen tack vare direkkabeln mellan cd:n och kortet) men .wav, .au och .mp3 ger ett förvrängt ljud.

Vad kan vara problemet?

/sb

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att /dev/sndstat inte ger dig den information du förväntar dig är i detta fallet normalt. sndstat är ett förlegat gränssnitt som ska flyttas in till /proc, och stöds därför inte av många ljudkortsdrivrutiner i dagsläget. Angående ljuduppspelningen; vilka program använder du?

 

/per

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har testat ett par olika, "amp", "mpg123", "play" och xmms. Alla med resulatet att de spelar upp ett förvrängt ljud eller inget ljud alls.

 

Jag har dock funnit en ny möjlig orsak till problemet. Enligt SB's hemsida är systemkravet en 133 MHz-processor, jag har en 120 MHz. Tycker dock det är konstigt om detta skulle förstöra det hela.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...