Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Jumpen

Politik....

Rekommendera Poster

Tja, nu har det gått en tid sedan valet och jag kom på en sak för ett par dagar sedan.

 

Det blev nämligen inte så dåligt för mig ändå med alliansens politik. De röda som jag röstat på tidigare känner jag inte alls något större förtroende för idag. De har ju inte synts i media mer än när de har klagat på något som Reinfeldt har gjort, inte har gjort, gjort för sent eller gjort för tidigt. Inget konstruktivt och mer eller mindre bara gnäll. Jag är faktiskt lite skeptisk mot sammarbetet mellan s, v och mp och om de skulle ha kunnat sköta krisen bättre än m, c, fp och kd. Jag tror faktiskt att det var nyttigt för Sverige med skiftet vid förra valet.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag röstade faktiskt på alliansen, men kommer inte göra det igen. Av flera anledningar...

 

Dels så röstade jag helt utifrån mina egna intressen och det som avgjorde var familjepolitiken. Jag har enorma problem med vänsterblockets idiotförklarande av svenska familjer och misstro mot alla som inte passar in i den röda politiskt korrekta mallen. Med dels berodde det också på att jag faktiskt inte spenderat så särskilt mycket tid på att sätta mig in i hur ideologiskt formad vår blockpolitik är.

 

Alltså, jag är verkligen liberal när det gäller familjepolitik och andra frågor som rör varje individs förmåga att själv forma sitt liv och sin vardag. Jag vill inte se vänstertomtarna lagstifta och straffskatta alla som väljer att leva på ett sätt som inte ärar de heliga vänsteridealen. Men när det gäller den ekonomiska biten så är jag knallröd... Jag tror verkligen på hög beskattning och en reglerande socialism som håller exploatering och snedfördelning ur diket.

 

Kapitalismen bygger ju på snedfördelning och hela vår västerländska livsstil bärs upp av att vi håller utvecklingsländerna på mattan. Genom exploatering och utlandsskulder så hindrar vi dem att bygga upp en egen fungerande ekonomi. För vad skulle hända med vår konsumtion om ett par miljarder fattiga plötsligt fick samma möjligheter som vi? Hela systemet skulle krascha...

 

Vidare så är det lätt att se vilka den cyniska allianspolitiken gör livet lättare för - nämligen de som redan har det lätt. Visst har jag som lägre medelklass fått ett par hundringar till i plånboken varje månad, men jag betalar mer än gärna dem i skatt för att slippa se hur universitetssjukhuset här i stan får omplacera folk och sänka kvalitén på sjukvården.

 

Allt medan staten pratar om lånegarantier för börsnoterade företag, som ska räddas med skattepengar - som i slutänden hamnar hos aktieägare eller direktörer.

 

Jag jobbar i gymnasieskolan och alliansens skolpolitik är rena skämtet, så där har de inte heller plockat några poäng.

 

De verkar överhuvudtaget inte riktigt veta vad de pysslar med. I början gick det bra för dem, då trillade jobben in - men i det läget som Sverige var då så hade jobben trillat in även om mumintrollet hade varit president. Nu rasar det hela och alliansen sänker skatten för att få igång konsumtionen (vilket är ett skämt även det), istället för att satsa det överskott de borde byggt upp på att rusta upp den statliga verksamhet som förfaller i Sverige t.ex. järnvägen. Nej då ska vi sänka skatten och sen lägga pengar på hjärt- och lungräddning för en döende privat industri.

 

Nästa gång blir det rött - tror jag. Jag fattar inte varför det inte finns ett rött alternativ som verkligen har en riktigt bra solidarisk ekonomisk politik utan att omyndigförklara individen. Svårt val nästa gång. Men det blir nog vänster eller blankt då.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kort sagt kan man säga att Regeringens politik är bra så länge du har jobb och håller dig frisk. Men när du blir sjuk, arbetslös eller något annat händer så du inte kan fortsätta arbeta kommer du se att den förda politiken inte är så bra.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo, precis så har jag också uppfattat det. Jag har flera vänner som verkligen lever på marginalen och speciellt en av dem fick det riktigt tufft med den nya regeringen.

 

Jag är inne i en period av nyvaknat politiskt intresse, vilket är väldigt spännande. Jag vill helt enkelt ha tillräckligt mycket kött på benen för att positionera mig så samvetsgrannt jag kan nästa val.

 

Vore kul att få mitt långa, kanske något affektera inlägg, bemött av någon som har invändningar eller som delar min syn på det hela.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har det blivit bättre med en allians regering? Kan verkligen inte hålla med. Sverige har blivit en polisstat.

 

Alliansen talade sig varma om "individens val" och "individens självbestämmande". Ändå så har de drivit igenom FRA och snart IPRED lagen.

 

Även om sossarna höll på med samma skit (FRA) så drev de inte igenom den. Det gjorde dock blått. Hoppas alla kommer ihåg det då det är dags för nyval.

 

Personligen var jag SNUDD på att rösta blått eftersom jag inte heller har något förtroende för rött. Men jag röstade rött i alla fall. Det är något jag fortfarande står för.

 

//MVH Mindsleep

 

I am who i am, you are who you are, i respect that

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...