Just nu i M3-nätverket
Jump to content

HÅRDDISK PROBLEMATIK kan man säga, behöver hjälp


Klickn

Recommended Posts

Hejsan, Ska vara så kortfattad som möjligt. Jag behöver hjälp med att få tillbaks mina filer ur hårddisken, det är viktiga saker jag samlat på mig under årens lopp. jag är mycket tacksam för all hjälp eller tips som finns att få!

 

1#Min externa 500 gb Western Digital Hårddisk slutade att fungera "varken genom nätverks kabel eller usb uttag"

 

2#jag har nu tagit ur hårddisken ur skalet, det är en sata disk. den sitter inkopplad till min dator genom sata kabeln.

 

3#jag hittar hårddisken både i bios och på (hantera>Diskhanteraren)Men Jag kan inte komma in på hårddisken, varken Initiera eller allokera, endast "ta bort volym"(vägrar)

 

4# disken ser ut att vara uppdelad i 5 st slags partioner på Diskhanteraren. På 4 st står det "felfri primär partition" förutom den 5:e som är på 24mb, det står att den är "inte allokerat"

 

5# jag sitter nu fast och vet inte vad jag ska göra, har även prövat (getbackdata) program som ska återställa data, är inte så haj på det, men hittar partioner på 2gb till 16 gb 5 st, varav en lyser grönt. trycker ja vidare finns ingen data att hämta. osb ingen licens utgåva heller. Mvh / Rasse

 

[inlägget ändrat 2009-02-10 22:40:56 av Klickn]

Link to comment
Share on other sites

Det femte utrymmet som bara är på 24 MB är nog oanvänt, det blir ofta lite utrymme på slutet som inte kommer med i någon partition.

 

Du kan ju pröva några andra program. Här är tre gratis filräddningsprogram som IDG har testat:

http://www.idg.se/2.1085/1.141401

Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa):

http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/

Ett tips till på betalprogram:

http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för ditt snabba svar, Ja har installerat EasyRecovery men när ja trycker på "datarecovery"> Standard recovery, det börjar visa en scanning, men sen stängs hela programmet ner. gäller samma med alla alternativen. har ja gjort något fel? Mhv Rasse

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har hittills klarat mig från att köra något filräddningsprogram (ta i trä), men det är kanske något fel på partitioneringsinformationen och i så fall kanske TestDisk kan rätta till det. TestDisk finns t ex på Ultimate Boot CD http://www.ultimatebootcd.com/ , Exton Defender Super Rescue System http://linux.exton.net/content.php?content.128 och System Rescue CD http://www.sysresccd.org/ Kräver dock en del datorvana.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...