Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vattentäta skydd


Alex_k

Recommended Posts

Hej, Jag är sugen på att köpa en filmkamera det blir troligen en Canon FS100. Jag skulle kanske köpa en vattentät filmkamera men resentionerna säjer att de är dåliga. Så jag skulle vilja ha tag på en sida/affär där det säljs vattentäta skydd med tätade knappar och sånt eller det kanske finns vattentäta slitstarka påsar som man kan använda. Är det någon som känner till någon som säljer sådant?

/Alex_k

 

Link to comment
Share on other sites

Exakt vilken lösning som är bäst beror nog både på vilken kamera du slutligen skaffar och vad du ska göra med den som kräver vattentäthet.

 

Vill du mest kunna använda den när det ösregnar så duger nog en vanlig ziplock-påse, det svåra är att inte sänka bildkvaliteten allt för mycket av att den sitter på.

 

För små djup (0-5 meter) finns det sådana här lösningar:

http://www.waterproofcases.net/dicapac-camcorder-case-wpd10.html

(http://www.aquapac.net/usstore/erol.html har också ett gäng)

 

Har hört många som är nöjda med motsvarande lösningar för vanliga stillbildskameror även om jag personligen skulle vara på tok för rädd att någon skarv tagit skada av saltvatten och torkat ut/spruckit. Fast mer fasta hus till videokameror brukar kosta flera tusen så det kanske är bättre att chansa och köpa en ny kamera om det skiter sig.

 

Eller vad sägs om att göra sitt eget :)

http://www.instructables.com/id/Underwater-Housing-for-miniDV/

 

Jag har mest koll på var man handlar saker för "vanliga kameror" men om du inte vill beställa över nätet borde sådana där vattentäta påsar finnas i Sverige också (en sökning på fotosidan.se kan förmodligen ge bra länkar).

 

[inlägget ändrat 2009-02-15 09:00:38 av fhe]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tack så jätte mycket!! :) Du gav ju jätte bra sidor som jag har stor nytta av. Det jag hade tänkt var att ha när man är ute och tex snorklar då behöver man ju bara komma precis under ytan sen är det ju bara zooma. Som sakt tack så jätte mycket!

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...