Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Realtek,drivrutiner = problem


musikcorner

Recommended Posts

Hej!

Efter det att jag hade installerat Windows 7 så behövde jag realteks drivrutiner.

Jag laddade ner de senaste till Vista då...(64 bit btw).

Porblemet är att när man prövar att spela upp ljudet i tex Wmp (eller vilket annat som helst) så funkar bara de främsta högtalrana samt centern och basen, men inte sid högtalarna (bakre).

Men de funkar när man testar dem i text Audio Managern!?

 

Vad är problemet!?

 

 

EDIT:

Verkar som flera har samma problem (dock i Vista)

https://www.flashback.info/archive/index.php/t-706652.html

 

[inlägget ändrat 2009-02-07 17:51:07 av musikcorner]

Link to comment
Share on other sites

Vad är problemet!?

Kanske så enkelt att de (Realtek Vista då...(64 bit btw) inte är Windows 7 ready? Har sett andra med samma "problem" på Internetsiter, men dock inte med Vista utan bara Windows 7.

 

 

 

_______________________________________

 

The One and Only Browser Internet Explorer

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

För att det skall komma ljud ur de bakre högtalarna även när man lyssnar på stereo-ljud ska "speaker-fill" vara ikryssat. För mig fungerar inte Realtek HD Audio Manager över huvud taget men inställningarna kan man komma åt i ljudinställningarna i kontrollpanelen.

 

Link to comment
Share on other sites

Det konstiga är att jag inte har speaker fill :S

 

Har bara Swap... och enable Bass ... funktionen!?

 

Varför det?

 

Link to comment
Share on other sites

Kan tyvärr inte svara på det.

För mig tystnar dock även centern när jag slår av speaker fill så kanske beror på något annat.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Såg just att jag använder version R2.06 av drivrutinen, nyaste är R2.14. Du kan ju testa byta till en annan version av drivrutinerna.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...