Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

När kommer prissänkningarna till Sverige?


Unknown1101

Rekommendera Poster

Affärer & företag Intel har sänkt priserna på flera av företagets processorer med upp till nästan halva priset på vissa modeller.

Intel meddelade igår att det infört prissänkningar på en rad av företagets processormodeller för bärbara och stationära datorer. Intels Core 2 Quad Q9650 har sänkts med 40 procent och kostar nu 316 dollar (cirka 2 630 kronor). Andra modeller i Core 2 Quad-serien har fått prissänkningar på mellan 16 till 20 procent.

 

Intel införde även prissänkningar på sina Xeon och Celeron-processorer. Företagets Celeron 570-processor som främst används i bärbara datorer sänktes med hela 48 procent och kostar nu 70 dollar (cirka 580 kronor).

 

Intels prissänkningar kommer kort efter det att konkurrenten AMD lanserade den nya processorn Phenom II Quad Core med ett pris på mellan 235 och 275 dollar.

 

Intels senaste kvartalsrapport visade en vinstminskning på 90 procent på grund av minskad efterfrågan. Prissänkningen är troligen även ett försök att öka försäljningen under den rådande lågkonjunkturen.

/Michael Jenselius

 

Läste ovanstående på någon hemsida och undrar när priserna på just elektronik, i synnerhet datorer, tv-appareter, mp3-spelare, konsoler etc. sänk i Sverige - och om det är värt att vänta med inköpen.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...